Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Zavarovalnica podarila ček

                     

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 21. november 2017

 

Za varnejši in boljši jutri prebivalcev Dolenjske

Zavarovalnica Triglav v okviru tradicionalne preventivne akcije pomaga gasilcem Temniške in Mirnske doline

 

Zavarovalnica Triglav z novoletno akcijo Za boljši jutri že četrto leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti tako uresničuje tudi v praksi. Novomeška območna enota zavarovalnice je letos moči za dober namen združila z Gasilsko zvezo Trebnje. Ta bo finančno podporo izkoristila za nakup najnujnejše gasilske opreme, ki jo potrebuje pri intervencijah. Gasilci bodo lahko odslej še učinkovitejše in varnejše opravljali svoje humanitarno poslanstvo.

 

Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že četrto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi Gasilsko zvezo Trebnje pri nakupu posebnih gasilskih zaščitnih oblek, ki jih gasilci uporabljajo pri reševanju ob naravnih in drugih nesrečah.

 

V Zavarovalnici Triglav tako želijo pomagati več kot 3000 gasilcem iz 28 prostovoljnih gasilskih društev, ki jih povezuje trebanjska  gasilska zveza. »V Zavarovalnici Triglav podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in pripomorejo k izboljšanju življenja v lokalnih skupnostih. Kot pove že ime naše akcije, je naš cilj lepša, predvsem pa varnejša prihodnost vseh generacij, pri tem pa se povezujemo z različnimi ustanovami in financiramo programe družbenega pomena,« je ob predaji povedal Edo Povhe, direktor Območne enote Novo mesto Zavarovalnice Triglav.

 

Na pomoč za večjo požarno varnost

Po tem, ko je novomeška območna enota vodilne slovenske zavarovalnice v zadnjih letih pomagala širiti mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev na Dolenjskem in v Beli krajini, so se tokrat njene pomoči razveselili v Gasilski zvezi Trebnje.

 

»Največja dodana vrednost nakupa gasilskih zaščitnih oblek za posamezna prostovoljna gasilska društva je, da bodo lahko še boljše  izvajala operativne naloge ob naravnih in drugih nesrečah. Njihova boljša opremljenost pomeni veliko pridobitev tudi za lokalno prebivalstvo, saj se bo s tem izboljšala požarna varnost na Dolenjskem,« je povedal Anton Strah, predsednik Gasilske zveze Trebnje. »S to vašo solidarno gesto v Triglavu dokazujete, da se še kako dobro zavedate, da lahko le dobro opremljen in izobražen gasilec pripomore k zmanjševanju nastanka škode ob požaru ali drugih nesrečah,« je še dodal.

 

Četrto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

 

Oglejte si tudi