Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

"MED NAMI JE DOBRA ENERGIJA, STVARI DOBRO TEČEJO"

»Zelo sem navdušena. Super je bilo, da sem spoznala igralce in se z njimi pogovarjala. Zelo so dostopni ter prijetni,« je svojo izkušnjo ob ogledu vaje za muzika Briljantina strnila 15-letna šolarka Ema Gnidovec, ki bo študijsko pot verjetno nadaljevala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

V pisan svet kostumov, plesnih ritmov in dobre glasbe so jo med drugim popeljali režiser Jug Radivojević, producent Jurij Franko, glasbeni virtuoz Patrik Greblo in igralci Alenka Tetikovič, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak — Gojc, Žiga Bunič in Luka Markus Štajer. »Veliko delamo, se pa tudi zabavamo. Med nami je dobra energija, stvari gladko tečejo,« je priprave na vrhunsko predstavo opisal Štajer. Celotna ekipa je mlado gostjo toplo sprejela medse, Gojc pa je hudomušno pripomnil, naj nikakor ne skrene z umetniške poti. Na odru v ritmih pesmi, ki jih je prevedel in priredil Tomaž Domicelj, pleše približno 30 mladih umetnikov. »Všeč so mi naravoslovni predmeti in gledališče. Lahko bom združila več elementov, ki ustvarijo predstavo. Rada bi bila igralka, zanima pa me tudi oblikovanje luči, delo tonskega mojstra in fotografija,« je svoja zanimanja iskreno opisala devetošolka iz Osnovne šole Veliki Gaber.

Druženje z ustvarjalci plesno-glasbenega spektakla je nadobudni najstnici omogočila Občina Trebnje, ki v okviru projekta Sejanje optimizma mladim pomaga spoznati in preživeti čas z uspešnimi posamezniki. K prijavi so še vedno vabljeni mladi med 15. in 29. letom iz vse Slovenije na info@trebnje.si.

 Foto: Press

 

Občinska uprava
Oddelek z splošne zadeve

Oglejte si tudi