Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Slavnostni sprejem zlatih maturantov pri županu

Tradicionalni vsakoletni županov sprejem zlatih maturantov je letos potekal v četrtek, 27. 9. 2018. V prijetnem druženju smo poleg obeh zlatih maturantov, Vanje Barle in Boštjana Kastelica, njunih staršev ter župana Alojzija Kastelica, sodelovali tudi vodja in zaposleni na Oddelku za družbene dejavnosti in gospodarstvo.

Poleg čestitk je župan namenil Vanji in Boštjanu tudi želje za uspešno nadaljevanje študija in upanje, da bosta karierne izzive našla v domačem okolju. Občina Trebnje se namreč gospodarsko zelo razvija, zato potrebuje mlade talentirane, inovativne in visoko izobražene kadre.

Vanja Barle, Gorenje Selce 4, 8211 Dobrnič, jeobiskovala Šolski center Novo mesto, Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo, program Farmacevtski tehnik. Po odlično opravljeni maturi, na kateri je pridobila naziv Zlata maturantka, nadaljuje študij na Fakulteti za farmacijo, Univerze v Ljubljani, smer Laboratorijska biomedicina. Sicer pa Vanja rada preživlja čas v naravi in v druženju z domačimi, zlasti s sestrama, dvema nečakinjama in nečakom.

Boštjan Kastelic, Rdeči Kal 18, 8211 Dobrnič, je obiskoval Šolski center Novo mesto, Srednjo elektro šolo in tehnično gimnazijo, program Računalništvo. Po odlično opravljeni maturi, na kateri je pridobil naziv Zlati maturant, se je odločil za študij na Biotehniški fakulteti, smer agronomija. Veseli ga namreč delo na domači kmetiji, ki se mu želi v celoti posvetiti. Boštjanova starejša brata sta prav tako »zlata maturanta« in družina Kastelic z Rdečega Kala je verjetno edina v Sloveniji s tremi brati, ki so dosegli ta izjemen uspeh.

Vanji in Boštjanu iskreno čestitamo in jima želimo še obilo uspehov.

 

 

 

Oddelek za družbene dejavnosti in gospodarstvo

Oglejte si tudi