Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Že 31. popotovanje po Levstikovi poti

V soboto 11. 11. 2017 je potekalo že 31. popotovanje po Levstikovi poti. Zaključek pohodne poti je bil na osrednjem vaškem trgu na Čatežu, z etnografsko – vinsko prireditvijo Razhodnja. Tu se je odvijalo veselo martinovanje s številnimi presenečenji.

Po uspešno prehojenih kilometrih po Levstikovi poti so si lahko pohodniki v Kulturnem domu Čatež ogledali razstavo 7300 dni, ki jo je pripravilo  KUD Popotovanje Frana Levstika. Člani Lions kluba Trebnje so spodbudili k razmišljanju koliko sladkorja zaužijemo vsak dan, saj v tem tednu obeležujemo Svetovni dan sladkorne bolezni. Predstavnice Rdečega križa so opravljale meritve krvnega sladkorja in tlaka. Prav tako pa se je na prireditvi predstavil Turistično informacijski center Trebnje, ki je obiskovalce stojnice seznanil s svojim delovanjem in z zanimivimi dogodki, ki se bodo v bodoče odvijali na trebanjskem koncu. 

Pa še to, kot zanimivost, zaradi novih znanstev z različnimi društvi in organizacijami, ki so sodelovali na prireditvi, lahko v torek, na dan sladkorne bolezni, pričakujete zanimivo objavo na Facebook-u. Tudi sicer vabljeni k rednemu obisku facebook strani občine Trebnje, kjer vas ažurno obveščamo o dogodki in znamenitostih na območju občine Trebnje!     

 

TIC TREBNJE                                                                                                                                                                      
Nives Vavtar

Oglejte si tudi