Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Območno srečanje otroških gledališč v Dobrniču

Gledališka igra je zelo širok  in kompleksen pojav, pri kateri posameznik izraža tisto, kar ga obkroža in se okoli njega dogaja.  Igra je tista, ki je izrednega pomena tako za uspeh v šoli in v življenju nasploh. Pomena igre za otrokov razvoj v vrtcu in šoli se zavedajo tudi štiri mentorice: Helena Krnc in Saša Kastelic, Dragica Hazdovac ter Justina Zupančič, ki so za letošnje Območno srečanje otroških gledaliških skupin, ki je potekalo v Kulturnem domu Dobrnič, pripravile skupine v svojem delovnem okolju: v  Vrtcu Mavrica Trebnje v oddelku Srčki, v OŠ Mirna in v OŠ Veliki Gaber.

Zaskrbljeni smo, ker gledališka dejavnost na celotnem območju Temeniške in Mirnske doline zelo peša, tako gledališče kot lutke, pa sta obe veji izjemnega pomena za naš podmladek in za samo gledališko dejavnost.

Premalo se zavedamo, da imamo potenciala dovolj v vrtcih in šolah, le mentorjev nam primanjkuje, ki bi ta potencial usmerjali in vodili.

Petkovo gledališko dopoldne v Dobrniču so mladi gledališčniki zelo navdušili od vrtičkarjev do osnovnošolcev in obogatili dan vseh, ki so jim prisluhnili. Tudi strokovna spremljevalka, gledališka igralka Ana Ruter, je z navdušenjem spremljala gledališko igro mladih, ki je tudi plod njihovih zavzetih mentoric in jih pohvalila v tem, da jih vodijo in jim hkrati dopustijo igrati in ustvarjati sceno in rekvizite. Zato iz predstave veje srčnost, ker celotna skupina dela in ustvarja z dušo in srcem.

Iskrena hvala vsem današnjim nastopajočim in njihovim mentoricam. Zahvala pa velja tudi Petri Krnc Laznik, predsednici Sveta Območne izpostave JSKD Trebnje, ki je udeležence in obiskovalce srečanja nagovorila in ga nato tudi povezovala ter Romanu Šavriču, ki je gledališki dogodek posnel s kamero, kar bo lep spomin in hkrati priložnost za poznejšo analizo predstave. Za finančno podporo obveznega programa izpostave se zahvaljujemo Občini Trebnje in Mirna ter Krajevni skupnosti Dobrnič in skrbnemu hišniku Zdravku Boljtetu, ki so bili prijazni gostitelji srečanja.  

                                                                                                          JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi