Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Pohod med vinogradi v Šmavru

Društvo vinogradnikov "Lisec" Dobrnič smo tudi letos zaključili pohod, tokrat v Šmavru, ob povratku na Lisec pa smo člani društva poprijeli za lopate, kjer so potekala dela pri Liški zidanici.
Zaključen že 5. Martinov pohod od Lisca do Šmavra. Vsako drugo leto se zamenja start pohoda, tako je bil letos od Lisca do Šmavra, lansko leto pa od Šmavra do Lisca. Namen tega pohoda je predvsem druženje ter spoznavanje kulturne zanimivosti krajev med goricama. Predsednik Kulturno turističega društva Dobrnič g. Tone Perpar nas je sprejel v vasi Korita, kjer nam je razkazal tamkajšnje zanimivosti, in sicer: močila, korita ter cerkev in povedal o zgodovini le-teh. V vasi Vrbovec pa so nas lepo sprejeli pri domačiji Jarc. Nato smo se povzpeli do Rdečega kala, kjer nas je s toplimi napitki pričakal tamkaj živeči g. Tone Jarc.. Nato smo pot nadaljevali po vinogradniški gorici Šmaver, kjer nas je vodil med vinogradi g. Stane Jarc. Postanek smo imeli pri g.Silvester Prparju, g. Silvotu Zupančič, g. Stanetu Jarc ter zaključili pri g. Marjanu Krmelj. Povsod so nas pričakali z obloženimi mizami hrane in pijače, seveda vinske kapljice ni manjkalo, za kar se zahvaljujemo  tudi njihovim gospodinjam. 

Hkrati pa so se izvajala dela pri Liški zidanici, tako smo člani društva ob povratku s pohoda poprijeli za lopate.
Vsem, ki ste kakor koli prispevali k realizaciji tega pohoda, se v imenu Društva vinogradnikov "Lisec" Dobrnič lepo zahvaljujem. 
Se vidimo na pohodu drugo leto od Šmavra do Lisca!

Zapisala in foto: Anica Maraž


Oglejte si tudi