Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Galaxiji naziv državnega ligaškega prvaka

Bowling klub Galaxija je dosegel nov velik uspeh – 1. mesto v 1. državni  članski ligi. Pod okriljem Bowling zveze Slovenije sicer v treh državnih ligah moči meri 26 ekip iz 15 slovenskih klubov, naslov prvaka v najprestižnejši ligi pa je tako letos pripadel ekipi Galaxije, edinemu dolenjskemu bowling klubu.

 

Ekipa, ki jo sestavljajo Bojan Kovač, Andrej Pungartnik, Božo Senica, Ljubiša Nedimović, Vlado Golja, se je izjemno izkazala že takoj na začetku v jeseni 2017, saj se je na prvo mesto lestvice prve državne lige zavihtela že v drugem kolu in vodini položaj ohranila vse do končnega boja za prvaka. Klub temu pa je bil zadnji krog lige šokanten, saj se je za naziv prvaka odločalo prav v zadnji igri zadnjega kola.  Za laskavi naziv sta se namreč pomerila vodilna na lestvici – ekipi Galxije in ljubljanskega Feniksa, zmago so osvojili člani ekipe trebanjskega kluba. Ekipa Galaxije je v osmih kolih letošnjih ligaških tekmovanj vknjižila tako tri zmage, štiri tretja in eno četrto mesto, kar je zadostovalo za končno prvo mesto.

 

Bowling klub Galaxija se tako lahko doslej pohvali z dvema nazivoma državnih članskih ekipnih prvakov (2014 in 2017), katere so si priigrali na državnih prvenstvih, v ligaškem prvenstvu pa je to njihov prvi naslov.

 

J. S.

Oglejte si tudi