Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Korenčkov kolesarski maraton 2018

Tokrat nas je pričakal lep dan in prekrasno druženje na kolesih v širši okolici Velikega Gabra
Zbudili smo se v sveže jutro, ki je že malce dišalo po jeseni, a vendar so majhni sončni žarki v daljavi kazali, da nas čaka lep dan. Ko smo v zgodnjem jutru še enkrat preverili stanje trase smo začeli s prijavami na maraton. Na začetku ni kazalo prav spodbudno, saj je bilo videti, da ima večina ljudi druge obveznosti, vendar bolj kot se je bližala ura štarta več se je prijavljalo udeležencev, katerih je bilo na koncu skoraj 100. Najbolj nas je presenetilo število najmlajših, naših otrok, saj jih nismo toliko pričakovali. Veseli nas, da imajo tudi mladi radi kolesarjenje in da se udeležijo takšnih prireditev, kar pomeni da se nam za nove kolesarje ni treba bati.

 

Ko je ura odbila 10, se je začel korenčkov kolesarski maraton. Trasa družinskega maratona je služila kot ogrevalni krog za preostale kolesarje, ki so se odpravili na slabih 45 kilometrov dolgo traso. Le-ta je razgibana in poteka po širši okolici Krajevne skupnosti Veliki Gaber. Za nekatere je bila morda malo naporna, za druge pa, ki so že dobro vajeni pedalov, je bil to le prekrasen dan na kolesu po razgibanih gričih Dolenjske. Prav vsi udeleženci maratona so traso varno prekolesarili do konca. Glavnina karavane oziroma najhitrejši so jo prepeljali in se vrnili na prizorišče štarta pred OŠ Veliki Gaber v malo več kot eni uri. Ko so vsi udeleženci maratona prispeli na cilj, je sledila tudi podelitev pokalov, kjer je bila zopet najštevilčnejša ekipa JB Team,. Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel Stane Kocjan, za najmlajšo udeleženko pa Vesna Kastelic. Letos smo simbolično podelili tudi pokala za najhitrejšega in najhitrejšo kolesarko, ki sta bila Rok Pajek in Mateja Marn. Po končanem kolesarskem maratonu nam je na korenčkovih dnevih zaigral še Dejan Vunjak v okviru Korenčkovega praznika KS Veliki Gaber. Najbolj vztrajni so se nato družili še do poznih nedeljskih ur.

 

Največje veselje nam je, da smo lahko pospremili vse udeležence maratona varno do cilja in da smo na cilju videli toliko zadovoljnih nasmehov in ponosnih otrok.

 

Organizatorji maratona, Športno društvo Veliki Gaber in JB Team, se še posebej zahvaljujemo Krajevni skupnosti Veliki Gaber, Občini Trebnje, Osnovni šoli Veliki Gaber, Peskokopu Kepa, Dana Mirna, PGD Sela Šumberk, PGD Log, PGD Veliki Gaber, Animatorjem ter vsem ostalim prostovoljcem, ki ste nam pomagali pri organizaciji in izvedbi.


Veselimo se že naslednjega maratona in upamo, da se ga udeležite tudi tisti, ki vam tokrat ni uspelo - res je bilo lepo. Vabljeni zopet naslednje leto na kolesarskem maratonu, kjer bomo morda celo poskrbeli s kakšnim presenečenjem.

 

Za Športno društvo Veliki Gaber je prispevek in fotografije pripravil Tomaž Praznik

Oglejte si tudi