Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju

##VIEWS##
Organizator: Občina Tržič
Tržiški muzej in TPIC Tržič

 

PLIŠ PRIHAJA V TRŽIŠKI MUZEJ

V mesecu juniju se nadaljujejo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju. Teo Collori in Momemto Cigano ter Boris Cavazza kvartet so navdušili glasbene sladokusce. Prihodnji petek pa prihaja v goste skupina Pliš.

Nekaj mehkega, prijetnega in toplega je Pliš, glasbena zasedba, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari in kontrabasu, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah in izdali so prvi album Plošča za dve osebi. Na radiu sta se lestvic visoko oklepali najbolj prepoznavni uspešnici Metulji in Raj. Nase pa med drugim opozarjajo z grmado izjemnih priredb najrazličnejših pesmi ter izvrstnimi preprostimi in učinkovitimi videoposnetki, ki jih na youtubu kar mrgoli pod različnimi imeni. Pesmi oziroma aranžmaji Pliševega repertoarja se rojevajo iz druženja na vajah, veliko je priredb pop in jazz komadov, nekaj seveda tudi lepih avtorskih komadov, največkrat z glasbo Marka Gregoriča in besedili Roka Vilčnika. Interpretacije preprosto očarajo s svojo duhovitostjo, lahkotnostjo in iskrenostjo.


Vabljeni v petek, 22. junija 2018, ob 20.uri v Pollakov salon Tržiškega Muzeja, na koncert skupine Pliš.

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).


Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

 



Oglejte si tudi