Logo MojaObčina.si

Tržič

Kultura
Avtor: Eva Maršič,

Melita Osojnik v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V torek, 21. 2. 2017, ob 19. uri vas vabimo v večnamenski prostor knjižnice na večer z Melito Osojnik. Predstavila nam bo svoj CD z naslovom Zlata lina.


MELITA OSOJNIK
 je dobro znana tako odraslim kot otrokom.  Pevka akustične skupine Sedmina. Ko je stopila na samostojno pot, se je posvetila ustvarjanju za odrasle in otroke. Njene izdaje za odrasle predstavljajo uglasbeno poezijo vrhunskih slovenskih pesnic in pesnikov. Svoje pesmi imenuje poetični šanson. Vzporedno se je začela ukvarjati tudi z glasbo za otroke in v zadnjih letih postala vodilna ustvarjalka na tem področju.

Od leta 1995 ima status samostojne ustvarjalke na področju kulture. Leta 2004 je ustanovila zasebni zavod Glasbeno gledališče Melite Osojnik. Vanj je povabila priznane umetnike: pesnike, skladatelje, igralce, plesalce, scenariste, koreografe in kostumografe. Z njimi ustvarja glasbene in glasbenoplesne predstave za otroke, ki so redno v programih raznih festivalov in abonmajev.

Osojnikova bo predstavila bo svojo zadnjo ploščo Zlata lina. Avtor glasbe in besedil je Matjaž Jarc, katerega skladbe so izvajali Time, Ambasadori, Pepel in kri, Lado Leskovar, Vlado Kreslin in mnogi drugi. Melito Osojnik bosta tokrat spremljala avtor in njegov sin, Jaka Jarc.

Poezija v glasbi pripoveduje zgodbe z onega sveta. Melita bo zapela tudi pesmi z začetka svoje glasbene kariere, iz repertoarja legendarne slovenske skupine Sedmina.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!