Logo MojaObčina.si

Tržič

Kultura
Avtor: Eva Maršič,

Noč knjige 2017

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V petek, 21. 4. 2017, od 19. ure dalje vas v okviru projekta NOČ KNJIGE 2017  vabimo v večnamenski prostor knjižnice na večer z Bogomirjem FERFILO in na projekcijo ruskega filma Puškin - zadnji dvoboj.

Dr. Bogomil Ferfila je ustanovitelj in vodja magistrskega študija Ameriške, nemške in svetovne študije na Fakulteti za družbene vede in redni profesor Univerze v Ljubljani. Drugače od normalnega in povprečnega študenta, ki študira pet let, je doma in v tujini deset do petnajst let študiral ekonomijo, politologijo, sociologijo in obramboslovje, pri tem pa nabral kup diplom, magisterijev in doktorat. Velik del življenja je posvetil potovanjem in proučevanju tujih držav in življenja v njih.

V Sloveniji je objavil več kot 40 knjig, nekaj v angleškem jeziku,  številne so izšle tudi v tujini. Njegova zbirka knjig Svet na dlani je med bralci izjemno priljubljena. Objavil je več sto člankov in krajših del v domačih in tujih revijah. Predaval je in občasno še predava po svetu, predvsem na univerzah v ZDA in Kanadi. Pridružite se nam na predavanju Svet danes: pogled s strani strokovnjaka in popotnika.

 

Mednarodni klub slovanskih rojakov RUSLO je pridobil potrebne avtorske pravice za 4 originalne ruske filme, ki jih bodo 2017 predvajale nekatere slovenske splošne knjižnice, ob Mestni knjižnici Ljubljana tudi  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja.  Prvi film  Puškin – zadnji dvoboj bomo prikazali v Noči knjige. Sledili bodo še Dvajset dni brez vojne, Diamantna roka, Nenavaden božič.

Režiserka Natalja Bondarčuk je posnela film o vzrokih in okoliščinah smrti slovitega ruskega romantika Aleksandra Sergejeviča Puškina. Splošno znano je, da se je 27. januarja 1837 zgodil usodni dvoboj, v katerem je pesnik branil čast svoje soproge. Nadaljnja raziskava pa odkriva, da je bil v spletke vpleten dobršen del takratne družbe, ki je vključeval tudi Puškinove prijatelje. Biografska drama Puškin – zadnji dvoboj (2006) traja 105 min.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!