Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C

Noč knjige

##VIEWS##
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA
Vstopnina: Vstop prost

torek17. 4. 2018, ob 19. uri vas vabimo v knjižnico na Noč knjige. Z nami bo Milena MIKLAVČIČ.

Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila in ki se mu je Slovenija pridružila leta 2014, po vsem svetu potekajo aktivnosti v okviru Noči knjige – dogodka, ko mladi in stari v šolah, knjižnicah, kulturnih ustanovah … berejo, ustvarjajo, predvsem pa uživajo v svetu knjig. Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Noč knjige z raznovrstnimi dogodki obeležuje že od vsega začetka. Tokrat smo v goste povabili Slovenko, ki je v zadnjih štirih letih s svojimi knjigami dodobra razburkala slovensko javnost.

Pisateljica, radijska voditeljica na Radiu Sora, blogerka in svetovalka Zaupnih besed pri časopisu Nedelo, po izobrazbi učiteljica slovenščine in angleščine, Milena MIKLAVČIČ,  je našim obiskovalcem dobro znana, saj jo tokrat gostimo že tretjič.

Ni lahko pisati, a prepričati ljudi, da je napisano vredno prebrati, je še težje! Milena Miklavčič je v štirih letih, odkar je izšla prva knjiga Ogenj, rit in kače niso za igrače, dosegla nemogoče: o intimi znotraj družine, o podedovanih vzorcih in še o marsičem se začenjamo pogovarjati. Zgodbe naših prababic ostajajo zelo iskana knjiga v knjižnicah, knjiga je doživela več kot dvajset ponatisov, o njej so posneli film. Lani je izšlo nadaljevanje, v katerem je publicistka zbrala pretresljive zgodbe naših babic, njihovih hčera in vnukinj. V njih brez dlake na jeziku spregovorijo o spolnosti, frustracijah, partnerskih odnosih, trgovanju s telesom in še marsičem dolgo zamolčanem.

Se je položaj žensk in odnos do njih v 100. letih kaj spremenil? Vabljeni, da se nam pridružite in morda dodate svojo zgodbo v mozaik.

Oglejte si tudi