Logo MojaObčina.si

Tržič

Kultura
Avtor: Eva Maršič,

Potopis Južnoafriška republika

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V sredo, 15. 2. 2016, ob 19. uri vas vabimo v večnamenski prostor knjižnice na potopisno predavanje z naslovom Južnoafriška republika. Predaval nam bo igralec Dejan Pevčević.


Republika Južna Afrika
, ki jo običajno napačno poimenujemo kar Južnoafriška republika ali JAR, je dežela nasprotij. Ležeč na stičišču dveh oceanov je kulturno in biotsko izjemno bogata. Ima 11 uradnih jezikov. V Republiki Južni Afriki najdete blišč in bedo, najbolj znana pa je po Nelsonu Mandeli, borcu proti apartheidu, ki je zaradi svojega aktivitzma 28 let prebil v ječi, zatem pa prejel Nobelovo nagrado za mir, postal predsednik države, Afriki pa dal enakopravnost.


Republika nudi nenavadno kombinacijo zgodovine, kulture, pokrajine in ljudi. Južna Afrika je zagotovo ena najbolj raznolikih in očarljivih dežel na svetu, Cape town pa najlepše afriško velemesto.


DEJAN PEVČEVIĆ
 je diplomirani igralec, ki ga lahko srečujete na odrskih deskah širom Slovenije pa tudi v tujini. O sebi pravi: »Višek časa in energije vlagam v vse, kar miga in giba, npr. surfanje, prijateljevanje, vandranje po svetu, potapljanje v knjigo ali morje, hribolazenje, plesno migotalkanje...«


Pridružite se nam na popotovanju po Republiki Južna Afrika.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!