Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

V Križah bo zraslo novo nogometno igrišče

Po 18 letih bodo v Križah ljubitelji najbolj priljubljene igre z žogo, dočakali nogometno igrišče. Občina Tržič je plačala še zadnji obrok kupnine za okrog 15.000 kvadratnih metrov veliko stavbno površino pri osnovni šoli v Križah. Prva nogometna tekma na novem igrišču bo v septembru.
Zemljišče, kjer bo zraslo novo nogometno igrišče v Križah, je bilo do sedaj v lasti petih zasebnikov, za dobrih 15 tisoč m2 površine pa je Občina Tržič plačala okrog 520.000,00 evrov. Namenjeno je širitvi športnega parka z nogometnim igriščem in spremljevalnimi objekti (tribune, slačilnice, garderobe). V okolici bo potrebno urediti prometni režim s priključkom na državno cesto in zagotoviti dodatna parkirna mesta.


»Pogodbo za ureditev travnate površine smo podpisali z domačim izvajalcem, samostojnim podjetnikom Antonom Dobretom. V želji, da bi k projektu pristopili koordinirano in z dobrim sodelovanjem drug drugemu pomagali, so pri podpisu z izvajalcem del sodelovali tudi člani in vodstvo Nogometnega kluba Tržič 2012, ki ima v svoje vrste vključenih več kot 160 mladih. Pričakujem, da bodo dela zaključena do konca maja, igranje na veliki travnati površini pa bo možno v mesecu septembru,«
je včeraj po podpisu pogodbe povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.   


Občinska uprava zdaj pripravlja izhodišča za naročilo celovite programske zasnove ureditve športnega in šolskega centra ob OŠ Križe. Cilj je, da letos pripravimo projektno dokumentacijo, ki bo omogočala prijavo investicije na državne in evropske razpise. Če bodo prostorske možnosti to omogočale, bomo v razširjeni športni park umestili tudi veliko atletsko stezo in sodoben skate park.

 

 

Oglejte si tudi