Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Razstave v Domu Petra Uzarja V Bistrici pri Tržiču

V Domu Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču, bo od 29. junija do 28. julija 2018 na ogled razstava Lada Srečnika, člana Foto kluba Tržič, »Krajevna skupnost Bistrica pri Tržiču je zablestela v novi podobi«, ob praznovanju 4. julija, svojega krajevnega praznika.

Na ogled  bo tudi  razstava o Mirku Majerju (1924-2017), v spomin in zahvalo častnemu članu Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije in častnemu članu Turističnega društva Tržič. Razstava je  pripravil Lado Srečnik, član Foto kluba Tržič, na 7 panojih s preko 100 fotografijami in dokumenti.

V  poletnih dneh leta 2017, nas je zapustil Mirko Maje (1924 – 2017), po duši pravi Tržičan.. Mirko je bil eden izmed ustanovnih članov Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije, pred tem pa je več let pripravljal in vodil tudi že tradicionalne sejme mineralov in fosilov v Tržiču. Svojo umetniško žilico in ljubezen do mineralov in fosilov iz Dovžanove soteske je ovekovečil tudi na prvih slovenskih paleontoloških in mineraloških znamkah. Z mirno in natančno roko je narisal tudi mnoge tržiške motive - od stavbne do tehniške dediščine. Nezdružljivo je bil vezan tudi na mnoge turistične dejavnosti v Tržiču. Kot velikega ljubitelja naravne in kulturne dediščine ga bomo ohranili v lepem spominu. Svojo življenjsko pot je končal, še vedno z ustvarjalnim umetniškim delom, v Domu Petra Uzarja v Tržiču.

 

Kulturno društvo tržiških likovnikov Tržič, se predstavlja z razstavo likovnih del »Bistrica pri Tržiču v očeh slikarjev«, ki bo od 29. julija  do 15. septembra 2018, v galerijskih prostorih Doma  Petra Uzarja v Bistrici pri  Tržiču.

Kulturno društvo tržiških likovnikov Tržič, bo pod vodstvom predsednice Francke Globočnik in mentorja akademskega kiparja in slikarja  Nikolaja  Mašukova,  pričelo 25. junija 2018, svoj  novi projekt  upodobitev Bistrice pri Tržiču.  Risali bodo na prostem v Krajevni skupnosti Bistrica pri Tržiču in na Sladolednem dnevu 30. junija 2018, ob Trgovskem centru Deteljica, ob praznovanju krajevnega praznika, samo za en dan predstavili svoja dela. Razstava bo na ogled kasneje v Domu Petra Uzarja, od 29. julija dalje.


Zapisal: Lado Srečnik

Oglejte si tudi