Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
Rekonstrukcija ceste Leše – Peračica


V prejšnjem tednu so se izvajala dela na zgornjem nosilnem ustroju voziščne konstrukcije – nasipanje tamponov, ureditev prečnih naklonov, predpriprava za vzdolžno odvodnjavanje. »Na tržiški strani so dela z ureditvijo grobega ustroja ceste, odvodnjavanjem in drenažami, končana. Trenutno je bil manjši zastoj, ker smo čakali da formalnosti, naročilo in financiranje uredijo tudi naši dobri sosedje v Radovljici. Dela v radovljiški občini se že nadaljujejo, cilj pa je, da do 15. avgusta dobimo sodobno cestno povezavo, ki jo bodo veseli tako domačini, ki jim je to bližnjica do avtoceste kot tudi številni rekreativci, pohodniki, kolesarji in lastniki kmetijskih in gozdnih zemljišč, katerih dejavnosti v tistem koncu še posebej cenimo in spoštujemo,« pojasnjuje župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.


Tudi tržiški otroci bodo letovali v Savudriji


Društvo prijateljev mladine Škofja Loka je preko razpisa Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije dobilo priložnost, da otrokom iz Območne enote ZZZS Tržič, omogoči letovanje. Tako bo letos preko 50 tržiških otrok letovalo v Savudriji od 27. 7. 2018 do 6. 8. 2018. Šestim otrokom, ki so bodisi nameščeni v rejniških družinah ali izhajajo iz izredno socialno ogroženih družin, se bo letovanje omogočilo brezplačno preko programa Pomežik soncu in FIHO (program Zveze prijateljev mladine Slovenije), osmim otrokom pa bo letovanje skladno s pravilnikom o dodeljevanju socialno varstvenih pomoči, sofinancirala Občina Tržič. Veseli nas, da bo med prijavljenimi otroci letovalo veliko tistih, s poudarjeno zdravstveno indikacijo.

 

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • Na tokratnem Glasbenem večeru v  Tržiškem muzeju, bo v petek, 20. julija 2018, ob 20.30 na vrtu muzeja nastopila Maja Keuc z glasbeniki.
  • Ob sobotah in nedeljah nas lahko obiščete tudi v Razstavno -  izobraževalnem središču Dolina, od 11 do 18. ure.

 

Oglejte si tudi