Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.

Obnova balinišča Bistrica pri Tržiču

V začetku aprila je župan Občine Tržič sprejel sklep o začetku postopka za obnovo Balinišča Bistrica pri Tržiču. Ocenjena vrednost investicijsko vzdrževalnih del znaša nekaj več kot 20.000 EUR z DDV. Povabila za oddajo ponudbe so bila prejšnji teden posredovana več izvajalcem, katerih ponudbe pričakujemo do 25. aprila. Izvedba bo predvidoma zaključena julija ali avgusta letos. 


Javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič v letu 2018.

Občina Tržič je na spletni strani objavila Javni razpis za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič v letu 2018. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič za leto 2018. Na razpis se lahko prijavijo nevladna, neprofitna humanitarna in invalidska društva ali organizacije za opravljanje humanitarne dejavnosti ter župnijske karitas z območja občine Tržič, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

·  imajo sedež na območju občine Tržič ali enoto s sedežem na območju občine Tržič,

·  imajo sedež izven območja Tržič, vendar vključujejo v svoj program tudi uporabnike z območja občine Tržič,

·  pripravljajo program s področja socialne, zdravstvene ali  humanitarne dejavnosti,

·  program izvajajo na območju ali za območje občine Tržič,

·  imajo zagotovljene prostorske, kadrovske, materialne in organizacijske možnosti za delovanje in izvajanje programa,

·  imajo izdelano finančno konstrukcijo, v kateri so predvideni prihodki in odhodki za delovanje in izvedbo programa,

·  imajo urejeno evidenco o članstvu,

·  za isti program/projekt ne kandidirajo na drugem javnem razpisu Občine Tržič oz. zanj ne prejmejo sredstva iz drugih postavk občinskega proračuna za leto 2018 in

·  imajo do Občine Tržič poravnane vse obveznosti.

Okvirna višina razpoložljivih sredstev za izvedbo javnega razpisa: 11.450,00 EUR. Razpis bo odprt do 15. maja 2018


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek v Tržiču

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na povabilo tržiške poslanke v DZ RS Andreje Potočnik in župana Občine Tržič mag. Boruta Sajovica obiskal uspešno tržiško podjetje Migi, ki se ukvarja z izdelavo kakovostne obutve. Minister si je ogledal tudi novo traso kolesarske poti na zemljišču, ki ga je država brezplačno prenesla na občino. Tržičanke in Tržičani so tako še korak bližje do nove kolesarske steze in novih pešpoti. Vlada je namreč s pogodbo o brezplačnem prenosu državnega premoženja uradno omogočila Občini Tržič, da pridobi zemljišča, kjer bo lahko uredila kolesarsko stezo ter pešpoti na trasi nekdanje železniške proge od Križev do Žiganje vasi.

 »Z ministrom sva pred časom podpisala pogodbo o prenosu strateškega dela zemljišč med Zadrago in Križami. Kolesarska povezava Tržič – Naklo – Kranj je pomembna tako z vidika trajnostne mobilnosti kot rekreacije. Traso bomo izkoristili tudi za to, da bo ob kolesarski poti rezervni kanal za odvodnjavanje meteornih voda, s katerimi imamo v Žiganji vasi in Sebenjah zaradi nekontrolirane urbanizacije iz preteklosti kar nekaj težav,« je povedal župan mag. Borut Sajovic. Ministra je popeljal še na ogled BPT-ja, kjer so se začela rušitvena dela.


Partnerji projekta Dynamic light v Tržiču

V preteklem tednu smo v Tržiču gostili partnerje projekta Dynamic Light iz Nemčije, Italije, Češke, Poljske in Hrvaške. Skupaj si prizadevamo za zmanjševanje emisij CO2 in izboljšanje energetske učinkovitosti v javni razsvetljavi. Projekt sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj in sicer iz transnacionalnega programa Interreg Srednja Evropa. Partnerjem smo predstavili pilotni projekt, ki konkurira za sofinanciranje iz evropskih sredstev in naš pogled na razvoj in prenovo javne razsvetljave. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti.


Uporaba plakatnih mest za zakonodajni referendum

V skladu Zakonom o volilni in referendumski kampanji je tudi Občina Tržič objavila Pogoje za uporabo plakatnih mest za zakonodajni referendum o zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača – Koper (ZIUGDT). Referendum bo izveden 13. 5. 2018. Povezava do pogojev je na spletni strani Občine Tržič.


V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

 ·     Občina Tržič v torek, 17. aprila, ob 18. uri v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina organizira predavanje doc. dr. Tomaža Goslarja, dr. med., z naslovom: »Prva pomoč - kako pomagati v primeru zdravstvenih težav pri delu ali na izletu v naravi. Na predavanju bomo ponovili zunanjo masažo srca, se naučili uporabiti avtomatski defibrilator, naučili prepoznati infarkt srčne mišice, izvedeli kaj o preventivi srčno žilnih bolezni in o tem, kako ukrepati ob nezgodah, ki se nam lahko dogodijo pri aktivnostih v naravi.

       · Tržiški muzej v petek, 20. aprila, ob 20. uri prireja glasbeni večer. Nastopili bodo Teo Collori in MOMENTO CIGANO. Zasedbo sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer v svoji pop različici nastopajo kot spremljevalna zasedba Magnifica. Doživeli bomo izvrstno mešanico romske glasbe in plesnega swinga.

 ·     Planinsko društvo Tržič, Mladinski odsek v soboto, 21. aprila mlade planince vabi na  krožni planinski pohod od Tromeje preko Otliškega okna v Col. Avtobus bo udeležence pobiral po običajnih avtobusnih postajališčih (V Podljubelju ob 7.50, ob 8. uri pred OŠ Tržič, 8.05 v Bistrici in 08.10 v Kovorju). Prijave zbirajo do srede, 18. aprila.

·     V soboto, 21. aprila, ob 9. uri bo v Dvorani tržiških olimpijcev potekalo tekmovanje v namiznem tenisu.

·     Krajevna skupnost Sebenje v soboto, 21. aprila, ob 20. uri v Cerkvi svetega Urha prireja koncert ljudskih pesmi Kulturnega društva Hiša čez cesto.

·     Planinsko društvo Križe v nedeljo, 22. aprila organizira 25. gorski tek pod Kriško goro za tržiški pokal in memorial Janka Likarja. Start teka je ob 10. uri pred barom Košuta v Križah, cilj pa je pred Planinskim zavetiščem v Gozdu.

Več na: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/

 

Oglejte si tudi