Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.

Obnova košarkarskega igrišča v Športnem parku  Bistrica

 

Občina Tržič pripravlja popis in oceno potrebnih del za obnovo košarkarskega igrišča v sklopu Športnega igrišča ob OŠ Bistrica. Potrebna bo preplastitev asfaltne površine, zamenjava košev in ureditev ustreznih klopi neposredno ob igralni površini. Po pridobitvi ustreznega popisa in ocene predvidenih investicijsko-vzdrževalnih del ter zagotovitvi sredstev bo izveden javni razpis za izbiro najugodnejšega izvajalca. Košarkarsko igrišče v Bistrici bo predvidoma obnovljeno letos poleti.

 

Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja 2018

 

Javni razpis za ohranjanje in spodbujanje podeželja v občini Tržič  je zaključen. Nanj je prispelo 42 vlog, ki jih je razpisna komisija odprla in pripravila pozive za dopolnitev vlog. Po prejemu dopolnitev sledi točkovanje vlog in izdaja sklepov o sofinanciranju naložb/aktivnosti. Javni podpis pogodb z izbranimi kandidati bo predvidoma maja letos.

 

Fasada na večstanovanjskem objektu Podvasca

 

Še vedno je odprto povabilo k oddaji ponudbe za izdelavo termoizolativne fasade na večstanovanjskem objektu Podvasca 7. Zbiranje ponudb poteka do 25. aprila, do 10. ure.

 

Odlična študijska tura italijanskih turističnih agentov pri nas

 

V okviru študijske ture Alpe in čokolada, ki jo je pripravilo Združenje  zgodovinskih mest Slovenije, smo v četrtek, 19. aprila, v Tržiču izjemno kakovostno izpeljali študijsko turo. Gostili smo predstavnike šestih italijanskih turističnih agencij, ki se pretežno ukvarjajo s kulturnim turizmom in iščejo nove, še neodkrite  destinacije za manjše skupine.

Program je vključeval »tržišk' kosiv« v Gostišču Karavla Koren, ogled spominskega parka Taborišča Ljubelj, sprehod skozi mestno jedro in vodstvo po Tržiškem muzeju, obisk Dovžanove soteske ter večerjo v Restavraciji Firbc' okn. Sledilo je druženje z nekaj tržiškimi ponudniki v vinski kleti Hotela Sluga, kjer so bili gostje tudi nameščeni. Namen srečanja je bila navezava poslovnih stikov  med agenti in ponudniki. Odzivi gostov nad programom in ponudbo so bili izjemni in jeseni si že lahko obetamo prve obiske organiziranih skupin. Poleg Tržiča so si italijanski gostje ogledali še Jesenice, Kranj, Škofjo Loko in Radovljico. 

 

Turistični avtobus to poletje tudi v Tržiču

 

Po nekaj letih uspešnega obratovanja po nekaterih turističnih krajih na Gorenjskem, turistični avtobus Hop-On Hop-off prihaja tudi v Tržič. Turistični avtobus, ki bo v Tržič pripeljal vsak petek v juliju in avgustu, je namenjen turistom, ki bodo lahko z nakupom dnevne vozovnice večkratno vstopili in izstopili v različnih krajih in si ogledali okoliške znamenitosti. Občina Tržič je s potovalno agencijo Alpetour že podpisala sporazum o sodelovanju.

Cena dnevne vozovnice na relaciji Bled – Kamp Šobec – Radovljica – Tržič – Radovljica – Kamp Šobec – Bled znaša 8 EUR.  Otroci do starosti vključno deset let pa imajo v spremstvu staršev pravico do brezplačnega prevoza. Vozovnico bodo potniki lahko kupili na avtobusu.

Za uporabnike bomo organizirali tudi redna brezplačna turistična vodenja po mestnem jedru in Dovžanovi soteski. Pridružili se bodo lahko tudi gostje, nastanjeni pri tržiških ponudnikih namestitev.

 

Podpis pogodb o sofinanciranju dejavnosti GZ in PGD Brezje pri Tržiču, PGD Križe, PGD Podljubelj in PGD Lom po Storžičem

 

V sredo, 25. aprila,  ob 16. uri bo v mali sejni sobi Občine Tržič podpis pogodb o sofinanciranju dejavnosti GZ Tržič in PGD BREZJE PRI TRŽIČU, PGD KRIŽE, PGD PODLJUBELJ, PGD TRŽIČ in PGD LOM POD STORŽIČEM. Podpisane bodo naslednje pogodbe o sofinanciranju:

 

  • GZ Tržič – srečanje gasilk GZ Tržič v višini 100 EUR (predhodno že podpisni pogodbi o sofinanciranju izobraževanja in srečanja gasilk iz Slovenije v višini 100 EUR in oprema za ekipo PP GZ Tržič v višini 1.066,14 EUR),
  • PGD KRIŽE – sofinanciranje nakupa nove prenosne motorne črpalke v višini 7.400 EUR (višina predvidene investicije 15.000 EUR),
  • PGD BREZJE PRI TRŽIČU – sofinanciranje dokončanja prireditvene lope v višini 3.500 EUR (višina celotne predvidene investicije 17.000 EUR),
  • PGD PODLJUBELJ – sofinanciranje obnove stavbnega pohištva v višini 4.500 EUR (višina celotne predvidene investicije 7.000 EUR),
  • PGD LOM POD STORŽIČEM – sofinanciranje dokončanja mansarde nad Gasilskim domom v višini 5.500 EUR (višina celotne predvidene investicije 12.300 EUR),
  • PGD TRŽIČ – sofinanciranje obnove strehe na Gasilskem domu Tržič v višini 29.000 EUR – vrednost investicije znaša predvidoma 46.000 EUR in veliko prostovoljnega dela pri delih, ki jih prostovoljni gasilci lahko opravijo sami.

 

Ne zamudite zanimivih dogodkov v tem tednu:

 

  • V torek, 24. aprila, se lahko pridružite Društvu upokojencev Tržič na izletu in pohodu na Kum. Prijave: du.trzic@gmail.com in tel: 04 596 11 65.
  • V petek, 27. aprila ste vabljeni na pohod v spomin Janezu Udetu z začetkom ob 8. uri izpred Osnovne šole Križe. Informacije: 041 714 752.
  • Si želite ogledati Državni zbor Republike Slovenije pod vodstvom tržiške poslanke Andreje Potočnik? Pišite na andreja.potocnik@dz-rs.si oz. pokličite gospo Alenko Bradač: 040/ 436 347.

 

Več na: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/

 

Oglejte si tudi