Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
11°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Novinarska konferenca ZZŠAM Slovenije

Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM) je imela danes, 30. avgusta 2018, na sedežu Zveze v Ljubljani novinarsko konferenco, na kateri so izpostavili zlasti aktivnosti projektov Prvi šolski dnevi (PŠD) in Šolska prometna služba (ŠPS).
Po predstavitvi ZZŠAM so novinarjem predstavili osnovne namene in cilje projekta PŠD, katerega aktivnosti bodo potekale v času med 3. in 5. septembrom 2018. Sledila je predstavitev aktivnosti projekta ŠPS, ki je nadgradnja pilotnega projekta iz leta 2017, ter še nekaterih projektov v teku in predvidenih v letu 2019.

Izpostavljeno je bilo tudi odlično sodelovanje in podpora s strani Javne agencije republike Slovenije za varnost v prometu (AVP).
Predstavnica AVP je predstavila nekaj podatkov o varnostnih razmerah na cestah in izpostavila pomen aktivnega sodelovanja nevladnih organizacij pri zagotavljanju in izboljšanju prometne varnosti najmlajših udeležencev v prometu.

Tako bo v letošnjem letu prve šolske dni na cestah v bližini šol delovalo okoli 500 prostovoljcev, ki bodo zagotavljali, da bodo  osnovnošolci varno prihajali in odhajali iz šol.

 

Predstavili se je tudi del prostovoljcev ZZŠAM, ki bodo aktivno zagotavljali varnost prve tri dni novega šolskega leta in to na najbolj nevarnih lokacijah šolskih poti.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi