Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

STAREJŠI PEŠCI VARNI V PROMETU

V sodelovanju s Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Gorenjske, je bila v torek, 9. oktobra 2018 v dvorani Kulturnega doma Kokrica, izvedena delavnica »STAREJŠI PEŠCI VARNI V PROMETU«.
Le ta je potekala v sklopu istoimenskega projekta Zveze društev upokojencev Slovenije, ki ga sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa. Namen projekta je ozaveščanje starejših pešcev o pomembnosti varne udeležbe  v cestnem prometu.

 

Na delavnici smo se člani društev upokojencev seznanili s priporočili, kako lahko sami prispevamo k boljši lastni varnosti, si  na terenu ogledali najbolj kritične prometne točke za pešce v kraju delavnice ter se na vodeni vožnji skozi Kranj seznanili tako s prometno signalizacijo in prometnim režimom kot tudi nevarnimi točkami prometne infrastrukture s poudarkom na tisto, ki je namenjena pešcem. Seveda smo zaznali tudi cel kup nepravilnih ravnanj tako pešcev kot tudi voznikov, na katere nas je opozarjal policist v vlogi vodiča.

 

Delavnica je dosegla svoj namen. Pridobili smo nova znanja in spoznanja ter nekaj priložnostne literature in predmetov za večjo vidnost pešcev.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU ! 

 

Oglejte si tudi