Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Tedenski dogodki v Občini Tržič

Dogajanje v Tržiču postaja vse pestrejše.

Ta teden bo zaznamovala predstavitev knjige Pod gorami: folklorne in spominske pripovedi iz krajev pod Dobrčo, Kriško goro, Storžičem in Krvavcem, ki bo v torek, 30. 1., ob 19. uri v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja. Knjiga je izšla lansko poletje v vseslovenski zbirki Glasovi pri založbi ZRC SAZU v Ljubljani. O nastajanju zbirke Glasovi in o njeni 49. knjigi Pod gorami bo govorila  akademikinja prof. ddr. Marija Stanonik, urednica zbirke in mentorica zapisovalkam in zapisovalcem. Zgodbe bodo predstavili člani Mladinskega gledališča Tržič in zapisovalci. Govorjeno besedo bo spremljala pesem vokalne skupine Pueri Cantorum.

 

Zanimivo bo tudi na zaključku Podjetniška akademija 2017, ki bo  v četrtek, ob 18.30 uri, v kavarni Stara godba. Na prireditvi bodo predstavili ideje udeležencev, izbrali najbolj perspektivni ideji in njunim avtorjem za nagrado podelili individualno mentorstvo ekipe Ustvarjalnika. Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti na prijava@trzicpodjeten.si ali 041 719 053 ali 04 592 55 51.

 

Petek si boste lahko popestrili z obiskom že 37. območna revija odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin Tržiča Tržič poje 2018, v soboto ob 19.30 pa vabljeni v Kulturni center Tržič na ogled vsemogočne komedije BUH POMAGEJ. V enem in edinem vaškem bifeju Eden se iz dneva v dan odvijajo enake zgodbe. Izkušen gostinec Marko do obisti pozna navade svojih gostov, zato ob nedeljah bife odpre nekoliko prej. Na kavico in jutranja modrovanja takrat namreč prihaja Tuljo, lastnik pogrebnega zavoda Eden manj. Vstopnice po predprodajni ceni 12 evrov si lahko zagotovite v TPICU. 

 

Koledar vsega dogajanja in podrobnosti o posameznih dogodkov  si lahko ogledate na http://www.trzic.si/koledar-dogodkov/.

 

Oglejte si tudi