Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja…

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
Začetek rušitvenih del v kompleksu BPT

Občina Tržič v kompleksu BPT prepoznava velik razvojni potencial: degradirano industrijsko območje pred vstopom v mestno jedro ponuja možnosti za sobivanje obrtnih in industrijskih dejavnosti na eni strani ter določenih javnih programov, parkovnih ureditev in zelenih površin na drugi strani. Glede nadaljnje revitalizacije območja je v postopku priprave podroben občinski načrt. Ta dokument bo omogočil obsežnejše rušitve, prenove in rekonstrukcije objektov ter vzpostavitev nove infrastrukture v kompleksu kot celoti. Z OPPN-jem bodo vzpostavljeni pogoji za zagotovitev novih programov na območju, skladno z že predstavljeno vizijo Občine Tržič.

Pravnomočno pa je že izbran izvajalec za izvedbo rušitvenih del objektov na vhodu v kompleks (nova upravna stavba, gasilski dom, opuščene lope). Pogodba z izbranim izvajalcem bo predvidoma sklenjena v prihodnjih dveh tednih. Izvajalec bo z deli začel takoj, ko bodo to dopuščale vremenske razmere. Izvajalec ima 30 dni časa, da predvidene objekte poruši. V letošnjem letu Občine Tržič načrtuje še obnovo mostu in dela ceste, vključno s komunalno infrastrukturo. V letu 2019 pa želimo na območju porušenih objektov vzpostaviti večnamenski park s kolesarskim poligonom. V tesnem sodelovanju z večinskim in vsemi drugimi lastniki pričakujemo tudi zasebne investicije na tem območju.

 

Javni podpis pogodb o sofinanciranju letnih programov športa v občini Tržič

V sredo, 7. marca 2018, ob 16. uri bo v veliki sejni sobi Občine Tržič skupinski podpis pogodb o sofinanciranju Letnih programov športa (LPŠ) v občini Tržič za leto 2018 na podlagi javnega razpisa, ki se je zaključil 19. 2. 2018. Na razpisu je uspešno kandidiralo 23 športnih društev in organizacij, ki delujejo v naši občini in vsi so tudi pridobili sredstva za sofinanciranje. Občina bo izvajanje LPŠ v letu 2018 sofinancirala v višini 180.951,97 EUR.

 

Nogometno igrišče Križe

Občina Tržič je plačala še zadnji obrok kupnine za okrog 15.000 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče pri osnovni šoli v Križah. Zemljišče, ki je bilo do sedaj v lasti petih zasebnikov, je stalo okrog 520.000,00 EUR. Namenjeno je širitvi športnega parka z nogometnim igriščem in spremljevalnimi objekti (tribune, slačilnice, garderobe). V okolici bo potrebno urediti prometni režim s priključkom na državno cesto in zagotoviti dodatna parkirna mesta. Omenjeni ukrepi bodo pomembni tudi za normalno delovanje bližnje osnovne šole in vrtca. Občinska uprava zdaj pripravlja izhodišča za naročilo celovite programske zasnove ureditve športnega in šolskega centra ob OŠ Križe. Cilj je, da letos pripravimo projektno dokumentacijo, ki bo omogočala prijavo investicije na državne in evropske razpise. Če bodo prostorske možnosti to omogočale, bomo v razširjeni športni park umestili tudi veliko atletsko stezo in sodoben skate park.

 

Zaključni račun

Na Uradu za finance so konec februarja oddali še zadnja poročila za zaključni račun Občine Tržič in krajevnih skupnosti za leto 2017 na AJPES. Oddani so bili tudi vsi statistični podatki o oddanih evidenčnih javnih naročilih za leto 2017, narejenih je bilo več prijav terjatev v stečaju naših dolžnikov, izvedena je bila prijava v spletno aplikacijo eSOU, pregledani in urejeni so bili podatki za DDV za leto 2017, na MGRT je bil prijavljen projekt upravljanja z dolgom SKB, itd.

  

Občina Tržič razpisuje oddajo neprofitnih stanovanj v najem na območju Občine Tržič.

Trenutno so na voljo 3 prazna neprofitna stanovanja in sicer:

- neprofitno stanovanje št. 3, v I. nadstropju večstanovanjske hiše Koroška cesta 2 v Tržiču, v velikosti 64,80 m2,

- neprofitno stanovanje št. 4, v II. nadstropju večstanovanjske hiše Koroška cesta 2 v Tržiču, v velikosti 78,77 m2,

- neprofitno stanovanje št. 9, v II. nadstropju večstanovanjske hiše Ravne 26 v Tržiču, v velikosti 33,63 m2.

Nobeno izmed stanovanj, ki so predmet tega razpisa, ni prilagojeno potrebam invalidov. Stanovanja so prazna in bodo na voljo takoj. Občina Tržič bo po potrjeni prednostni listi A dodeljevala neprofitna stanovanja v najem okvirno v obdobju treh let po končanem razpisu. Oblikovana bo lista A za stanovanja, predvidena za oddajo v najem prosilcem, ki so oproščeni plačila lastne udeležbe in varščine.

Najemnina za dodeljena neprofitna stanovanja bo določena na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin (Ur. l. RS, št. 131/03, 142/04, 99/08, 62/10, 79/15 in 91/15).

Trenutni izračun polne mesečne neprofitne najemnine za stanovanje:

-       pod št. 1.1.1. znaša 135,59 €,

-       pod št. 1.1.2. znaša 149,85 €,

-       pod št. 1.1.3. znaša 74,18 €.

 

V tem tednu ne spreglejte naslednjih pomembnejših dogodkov in prireditev:

-       Tokratni Tržni dan bo v znamenju Gregorjevega. V soboto, 10. marca bo od 8. do 13. ure v atriju Občine Tržič raznolika ponudba domačih dobrot in ročno izdelanih izdelkov. Ob 10. uri bo odprtje razstave svetil mojstra Jerneja Kosmača z naslovom: Luč in voda, ob  10.30 pa bo v atriju delavnica izdelovanja Gregorčkov.

-       V nedeljo, 11. marca pa  bodo otroci v Tržiču po vodi spustili gregorčke, s tem oznanijo prihod pomladi in se spomnijo čevljarjev, ki so na ta dan prenehali z delom ob luči. Prireditev Vuč u vodo pripravlja Občina Tržič, ob njej pa sta letos glavna nosilca dogodka Osnovna šola Križe in Tržiški muzej. V Kurnikovi hiši in v Kulturnem centru Tržič bosta od 16. ure dalje potekali dve delavnici izdelovanja gregorčkov. Osrednja prireditev bo potekala v Atriju Občine Tržič ob 18. uri. Program bodo pripravili otroci Osnovne šole Križe, sodeloval bo tudi Pihalni orkester Tržič. Sledil bo sprevod do nabrežja Tržiške Bistrice, kjer bodo ob gorečem kresu gregorčki splavali po vodi. Nedeljsko dogajanje bodo popestrile stojnice, med njimi tudi stojnice s kulinariko, ki jo bodo pripravile članice študijskega krožka, ki deluje na Ljudski univerzi Tržič.

 

 

Oglejte si tudi