Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Skupina Pliš napoveduje čustven večer v Tržiškem muzeju

DAN BREZ PETJA JE KOT DAN BREZ VODE
Nekaj mehkega, prijetnega in toplega je glasbena zasedba Pliš, ki bo v petek, 22. junija 2018, ob 20. uri oblikovala Glasbeni večer v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja.

 


Zasedbo Pliš sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu ter Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah.


»Vsi in vedno smo zelo igrivi in veseli, hkrati pa znamo izvajati tudi take pesmi, ki znajo izvabiti kakšno solzo na obraz. Obiskovalci se lahko pripravijo na čustven večer, v katerem lahko pričakujejo nežno in mehko, hkrati pa tudi zabavno in na trenutke poskočno glasbo,«
napovedu pevka skupine Pliš Aleksandra Ilijevski.


Pred časom je skupina Pliš izdala prvi album Plošča za dve osebi, na kateri sta zelo prepoznavni skladbi Metulji in Raj. V pripravi je že nova plošča, časa izida sicer Aleksandra ne upa napovedovati, »zagotovo pa bo v naslednjih mesecih izšel nov singel. Njegov naslov ostaja še skrivnosten, bo pa povsem drugačen od tistih, ki jih od nas poznate do sedaj,« pravi Aleksandra Ilijevski.


Poleg avtorskih pesmi nase med drugim opozarjajo z grmado izjemnih priredb najrazličnejših pesmi ter izvrstnimi preprostimi in učinkovitimi videoposnetki, ki jih na Youtubu kar mrgoli pod različnimi imeni. Pesmi oziroma aranžmaji Pliševega repertoarja se rojevajo iz druženja na vajah, veliko je priredb pop in jazz komadov, nekaj seveda tudi lepih avtorskih komadov, največkrat z glasbo Marka Gregoriča in besedili Roka Vilčnika. Interpretacije preprosto očarajo s svojo duhovitostjo, lahkotnostjo in iskrenostjo.


»Ne glede na to ali gre za avtorsko glasbo ali priredbo - pri meni velja, da se me dotakne posebna pesem, žanr ni pomemben,«
nadaljuje Aleksandra, v življenju katere ima Youtube posebno vlogo. »Youtube je moj začetek, prvi kanal, preko katerega sem se začela izražati s tem, kar sem najraje počela. S petjem in kitaro.  Tam me je našel Rok Vilčnik, ki nas je zbral skupaj  in tako je nastala skupina Pliš.«

 

       V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • MAJA KEUC AMAYA Z GLASBENIKI (20. julij 2018, ob 20.30)
  • GREENTOWN JAZZ BAND (17. avgust 2018, ob 20.30)
  • FESTIVAL PARADIŽ – 24. in 25. avgusta

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

 

Oglejte si tudi