Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Prvi rezultati projekta Alpe Adria Karavanke Karawanken so doseženi

Partnerji projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken po uspešnem štartu že pričeli z aktivnostmi drugega poročevalskega obdobja.
Projekt Alpe Adria Karavanke/Karawanken se odvija dobrih šest mesecev in projektni partnerji že beležijo prve rezultate. Večji del aktivnosti je potekal po načrtovanem terminskem načrtu, pripravljajo se analize, izvedene pa so bile tudi že prve investicije. V valorizacijo potencialov in aktivacijo turističnega območja Alpe Adria Karavanke/Karawanken je bilo vključeno celotno območje šestih občin na slovenski strani in šestih občin na avstrijski strani Karavank.

 

Občina Tržič se je v prvem obdobju lotila investicij v infrastrukturo za turistični produkt kolesarska doživetja. V Planinskem domu pod Storžičem smo uredili kolesarnico s pralnim platojem in učno sobo, v Domu na Kofcah kolesarje čaka nova kolesarnica, v Planinskem domu na Zelenici pa smo uredili prostora za pralnico in dodatna ležišča, ki bodo zaživela že to zimo.

 

V drugem obdobju, ki traja do 30. aprila 2018, bomo prostore opremili do te mere, da bodo kar najbolj ustrezni za kolesarska, pohodniška in zimska doživetja.

 

Po novem nas lahko spremljate tudi na Facebook strani Alpe Adria Karavanke/Karawanken (https://www.facebook.com/profile.php?id=1763511857282173&ref=br_rs), kjer vas bomo redno informirali o območju ter projektnih aktivnostih in rezultatih. 

Oglejte si tudi