Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Naj športnik Tržiča za leto 2017 je plezalec Anže Peharc

Športna zveza Tržič je sinoči (ponedeljek, 12. marec 2018) v Kulturnem centru razglasila Naj športnika Tržiča za leto 2017 in podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom v lanskem letu ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka. Naj športnik Tržiča za leto 2017 je plezalec Anže Peharc.

V uvodu v prireditev je bila podeljena plaketa za izjemni dosežek na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyongchangu. Za osvojeno tretje mesto v paralelnem veleslalomu sta župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin, priznanje podelila deskarju Žanu Koširju.

 

V skladu s pravilnikom o podelitvi priznanj Športne zveze Tržič se državnim prvakom, ki so naslov osvojili do svojega 16 leta starosti podeli mali športni znak, starejšim pa veliki športni znak Občine Tržič.

 

Prejemniki malega športnega znaka so: Matic Hladnik, član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Matic je kar štirikrat osvojil naslov državnega prvaka tako v smučarskih skokih, kot tudi v nordijski kombinaciji v kategoriji starejših dečkov, Rika Dolžan, članica Plesnega studia Špela. V minulem letu 2017 je osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji mlajših deklic, Tim Dolinar, član Hokejskega društva Hidria Jesenice. V minulem letu 2017 je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mladincev, Ajda Košnjek članica Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Ajda je državna prvakinja v smučarskih skokih v kategoriji mlajših deklic, Neža Perko članica Tekaško smučarskega kluba Triglav iz Kranja. Neža je državna prvakinja v teku na smučeh v štafeti 3 x 3 km prosto pri mlajših mladinkah, Jerneja Repinc Zupančič članica Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Jerneja je državna prvakinja v smučarskih skokih v kategoriji starejših deklic, Juš Sušnik član Nordijskega smučarskega kluba Tržič FMG. Juš je državni prvak v smučarskih skokih v kategoriji starejših dečkov, Naja Zupan članica  Taekwon-do klub Radovljica. Naja je državna prvakinja v kategoriji mladink, Ekipa NSK Tržič FMG za katero so tekmovali Jekovec Martin, Hladnik Aljaž, Markelj Valuk in Pavlič Nejc so zmagali na državnem prvenstvu v kategoriji mlajših dečkov, Ekipa NSK Tržič FMG za katero so tekmovali Sušnik Juš, Hladnik Matic, Zupan Ožbe in Belhar Dan so zmagali na državnem prvenstvu v kategoriji starejših dečkov.

 

Prejemniki velikega športnega znaka so: Nina Klemenčič, je članica Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj. Državna prvakinja je postala v disciplini 5 km individualni štart klasika v kategoriji juniork, Anita Klemenčič, je članica Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj. Državna prvakinja je postala v štafet 3 x 3400 prosto in sicer v kategoriji članic, Matic Novak, član Plesnega kluba Tržič je postal državni prvak v akrobatskem Rock &Rollu v članski kategoriji, Maja Vengar, je članica Kegljaškega kluba Ljubelj. Državna prvakinja je postala v sprintu posamezno  in sicer v kategoriji mladink do 23 let, Skupina Breakingz, za katero so tekmovali. Gregor Tadel, Anže Glavič, Kristjan Debeljak, Vid Zaman, Miha Ječnik Janez Ječnik, Marko Stegnar. Fantje so  zmagali na državnem članskem prvenstvu. Laura Višnar in Maša Štucin sta postali članski državni prvakinji v hip hopu, Žiga Plajbes je osvojil naslov državnega prvaka v skoku v daljino pri starejših mladincih.

 

Podeljena so bila tudi priznanja najobetavnejšim športnikom Tržiča za dosežene rezultate v letu 2017. Tretje  mesto je osvojil nordijski kombinatorec Matevž Malovrh. Drugo mesto je osvojil plesni park Kaja Šmid in Jaka Jordan, člana Plesnega kluba Tržič. Letošnji naj obetavnejši športnik je Miha Aljančič, član Veslaškega kluba Bled.

 

Športno plaketo za izjemen dosežek v hokeju na ledu, ko je na turnirju Pee Wee z ekipo Češke osvojil prestižni naslov, je prejel Urban Podrekar.

 

Sledila je podelitev športne plakete športniku (športnici) invalidu za izjemne dosežke v namiznem tenisu Barbari Meglič. Sedaj je že dobrih 10 let članica slovenske para namiznoteniške reprezentance. »Ne samo, da je ukvarjanje s športom zdravo, ker krepi telo, temveč s tem krepimo tudi duha in si tako odpiramo nove poti v življenju, gradimo nova prijateljstva ter pridobivamo na občutku vključenosti,« meni Barbara.

 

Športna plaketa športniku (športnici) invalidu za izjemne dosežke v namiznem tenisu je bila podeljena Tanji Oranič. Leta 2017 je na svetovnem prvenstvu na Švedskem posamično osvojila 7. mesto, z ekipo pa so osvojili 3. mesto.  Istega leta je na državnem prvenstvu tako posamično kot z ekipo osvojila 3. mesto.

 

Športno plaketo za osvojen naslov evropskega prvaka v balinanju je prejel Jaka Kosirnik, ki je svojo športno pot začel kot deček v Balinarskem klubu Bistrica. Kasneje je postal član Balinarskega kluba Tržič. Letošnje leto ga čaka še svetovno prvenstvo v kategoriji U23, ki se bo odvijalo v mesecu oktobru na Kitajskem.

 

V Tržiču letos tri športna društva praznujejo visok jubilej.  Za 20 let delovanja je športno plaketo prejel Plesni klub Tržič. Plesni klub Tržič deluje v občini Tržič od leta 1998. V času 20 letnega delovanja so se v vrstah kalili najboljši športniki Slovenije in sveta. Iz njihovih vrst izhajajo večkratni državni prvaki v vseh kategorijah, zmagovalci svetovnih pokalov, skupni zmagovalci svetovnih pokalov, finalisti svetovnih in evropskih prvenstev, večkratni zmagovalci pokalov Slovenije, skupni zmagovalci pokalov Slovenije v športni panogi akrobatski rock and roll.

 

Za 30 let delovanja je plaketo prejel Balinarski klub Bistrica pri Tržiču. Prvo tekmovalno sezono  so odigrali v sezoni 1989 in to v drugi gorenjski ligi. Po treh letih igranja v gorenjskih ligah so se leta 1991 uvrstili v drugo državno ligo. Sedaj ima balinarski klub Bistrica pri Tržiču tri ekipe ki vse uspešno nastopajo v svojih kategorijah. Članska ekipa nastopa v drugi državni ligi in je po jesenskem delu na prvem mestu. Članice nastopajo v prvi državni ligi in so po jesenskem delu na tretjem mestu. Starejši člani pa nastopajo v rekreacijski ligi za starejše člane.

 

Za 50 let delovanja je športno plaketo prejel Nordijski smučarski klub Tržič.  Smučarski skoki v Tržiču praznujejo svojo  okroglo obletnico. Začetki organiziranih treningov in tekmovanj v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji namreč segajo v smučarsko sezono 1967/1968. Mineva torej  petdeset let, ko je v okviru Telovadnega društva Partizan Križe začela delovati sekcija za smučarske skoke. Ustanovitev te sekcije kot svoj začetek šteje Nordijski smučarski klub Tržič, ki ima svoj uradni sedež v Tržiču, praktično pa domuje v Skakalnem centru Sebenje. V skakalnem centru je 6 smučarskih skakalnic od 5 do 55 metrske skakalnice in v katerem trenutno trenira 45 skakalk, skakalcev in nordijskih kombinatorcev. Za njih skrbijo 3 trenerji. 

 

Letošnji nominiranci za naziv naj športnika so bili Žan Košir,  Irena Mejač, Anže Peharc, Sara Rovtar, Anže Semenič, Davor Sobočan, Maša Štucin in Laura Višnar.

 

Tretje mesto je zasedel smučarski skakalec Anže Semenič, drugo mesto je osvojila kegljačica Irena Mejač, naj športnik Tržiča za leto 2017 pa je postal plezalec Anže Peharc.  

 

 

 

 

Oglejte si tudi