Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Tudi v Tržiču intenzivni nadzor razmer na parkirnih mestih, rezerviranih za invalide

Občina Tržič se v začetku decembra pridružuje pobudi Javne agencije RS za varnost prometa, da mestna redarstva intenzivno v času od 4. do 18. decembra intenzivno nadzirajo razmere na parkirnih mestih, rezerviranih za invalide. Teh je v občini Tržič več kot sto. 3. december je namreč mednarodni dan invalidov.

Rezultati študije, ki so jo opravili na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, kažejo na razširjeno nespoštovanje predpisov in pomanjkanje temeljne solidarnosti do skupine voznikov, ki je zaradi svojega posebnega položaja v depriviligiranem položaju.

 

Kar 63 % vseh parkiranih vozil na teh mestih ni imelo invalidske izkaznice, na številnih opazovanih lokacijah je ta delež presegel 70 %, na nekaterih celo 90 %. Kar 29 % voznikov je parkiralo na teh mestih neupravičeno tudi takrat, ko so bila v okolici prosta druga parkirna mesta.

 

Agencija RS za varnost prometa, Fakulteta za varnostne vede in Mestna občina Ljubljana so zato pričele izvajati skupen projekt »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! Ne na mesta, rezervirana za invalide.« Projekt podpirajo tudi organizacije, ki so s to problematiko neposredno povezane: URI RS Soča, Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, Sonček – Zveza društev s cerebralno paralizo Slovenije, Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite.

 

Ker se v občini Tržič zavedamo, da bo aktivnost pomembno prispevala k dodatni ozaveščenosti in solidarnosti,  se bomo aktivno vključili v projekt.

 

Oglejte si tudi