Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta

 

 

Na spletni strani Občine Tržič ter na spletni strani in prostorih Zavoda RS za zaposlovanje je objavljen Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta Višji svetovalec v Uradu za okolje in prostor. Kandidati se lahko prijavijo do 7. marca 2018.

Sredstva za rekonstrukcijo križišča Sokolnica v Bistrici pri Tržiču

Občina Tržič je bila uspešna na Javnem razpisu za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo. Cilj ukrepa je spodbujanje nizkoogljičnih strategij s poudarkom na urbanih območjih ter uvajanje trajnostne multimodalne urbane mobilnosti. Občina Tržič je za operacijo Rekonstrukcija križišča Sokolnica v Bistrici pri Tržiču od Evropskega kohezijskega sklada pridobila 141.951,90 EUR nepovratnih sredstev.

Javni razpis za izbor javnih prireditev in dogodkov, ki jih bo v letu 2018 sofinancirala Občina Tržič

Občina Tržič je objavila Javni razpis za izbor javnih prireditev in dogodkov, ki jih bo v letu 2018 sofinancirala Občina Tržič. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Občine: https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje javnih prireditev in drugih javnih dogodkov, ki se izvajajo na območju občine Tržič in so namenjeni širši javnosti, prispevajo k obogatitvi družbenih dejavnosti na lokalni ravni in dopolnjujejo kulturno, turistično in športno ponudbo kraja, ohranjajo in promovirajo kulturno dediščino in ljudske običaje, prispevajo k zadovoljevanju javnih potreb ter prepoznavnosti občine in so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Predmet razpisa je sofinanciranje aktivnosti, ki se izvajajo kot zaključni enkratni dogodki, na katerih sodelujejo različni kulturni, športni, turistični in drugi akterji, ki izvajajo:

-       kulturne aktivnosti (koncerti, predstave, razstave…)

-       športno-rekreativne aktivnosti (športna tekmovanja, tek…)

-       aktivnosti, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo občine (krajevni praznik, kresovanje, žive jaslice, Miklavževanje, oratorij, gasilske veselice, proslave...)

 

Sredstva za najem prostorov, sofinanciranje vzdrževanja in investicije v prostore ter nakup opreme izvajalcev programa niso predmet javnega razpisa, prav tako ne promocija ali predstavitev lastne dejavnosti in programov prijavitelja.

Na javni razpis se lahko prijavijo:

  • krajevne skupnosti, društva, klubi in združenja, ki imajo sedež na območju občine Tržič,
  • izjemoma za dodelitev sredstev za sofinanciranje lahko kandidirajo tudi društva, klubi in združenja, ki imajo sedež izven občine Tržič, vendar se prireditev ali aktivnost izvaja na območju občine Tržič in vključuje večino udeležencev iz občine Tržič oz. je regijskega pomena.

 

V objavljeni razpisni dokumentaciji si lahko preberete tudi pogoje za sodelovanje ter merila ocenjevanja in izbora prijavljenih projektov.  Razpis je odprt do 1. septembra 2018.

  

Vpis predšolskih otrok v vrtec Tržič

Vrtec Tržič v dneh od 26. februarja do 2. marca 2018 vabi k vpisu predšolskih otrok za leto 2018/2019.

Vpis bo potekal v ponedeljek, torek in četrtek od 6.30 do 14.30, v sredo od 6.30 do 16. ure, v petek pa od 6.30 do 13. ure v prostorih svetovalne službe vrtca (2. nadstropje) na upravi Vrtca Tržič. Vpisni list in vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani Vrtca Tržič.

Za vpogled v dnevni utrip posameznih enot so organizirani dnevi odprtih vrat po naslednjem urniku:

-       ENOTA PALČEK in ENOTA LOM: v ponedeljek, 26. februarja 2018, med 9.30 in 11. uro.

-       ENOTA KRIŽE: v torek, 27. februarja 2018, med 9.30 in 11. uro.

-       ENOTA DETELJICA: v sredo, 28. februarja 2018, med  9.30 in 11. uro.

 

Javni razpis za najem neprofitnih stanovanj

Napovedujemo »Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.« Besedilo javnega razpisa, vloga z obrazci in navodila za izpolnjevanje vlog bodo na voljo 1. marca 2018 na spletni strani Občine Tržič in v sprejemni pisarni Občine Tržič.

Sofinanciranje investicij v letih 2018 in 2019

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je občine obvestilo o pripadajočih deležih sredstev iz državnega proračuna za sofinanciranje investicij v letih 2018 in 2019. Za Občino Tržič to pomeni, da bomo v letu 2018 lahko črpali nepovratna državna sredstva za sofinanciranje celovite sanacije mostu in vozišča na odseku od Zadrage do Žiganje vasi v višini 259.228,00 EUR, kar je za dobrih 7.000,00 EUR več od prvotno načrtovanih sredstev.

 

V tem tednu ne spreglejte naslednjih pomembnejših dogodkov in prireditev:

-       predpremiera in premiera predstave Zadrega nad zadrego v izvedbi KUD Lom (2. marca ob 19. uri v Kulturnem domu Križe, 3. marca ob 19. uri v Kulturnem domu Kovor in 4. marca ob 19. uri v Domu krajanov Brezje pri Tržiču),

-       predavanje v RIS Dolina z naslovom Ali je Zlatorog res zapustil naše kraje? (torek, 27. februar 2018, ob 18. uri),

-       predstavitev dveh knjig: »Klobčič in nit, stari modni hit« ter »Tržič v besedi in sliki: Spomini na prvo polovico in sredino 20. stoletja« (sreda, 28. februar 2018, ob 18. uri v Galeriji Atrij Tržič).

 

Več na: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/#2018-02-22.

 

Oglejte si tudi