Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja…

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
Javni podpis pogodb o sofinanciranju programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Tržič

V sredo, 14. marca 2018, vas ob 16. uri vabimo v veliko sejno sobo Občine Tržič, kjer bo potekal javni podpis pogodb o sofinanciranju programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Tržič. Predsednike kulturnih društev bo tudi letos sprejel župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic. Tovrstna srečanja nudijo dobre možnosti za oceno stanja tržiške ljubiteljske kulture ter izmenjavo mnenj, predsedniki društev pa lahko opozorijo na morebitne težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu in podajo predloge za napredek na področju ljubiteljske kulture.

Občina Tržič bo v letošnjem letu podprla delovanje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v višini dobrih 72 tisoč evrov. Sredstva bo razdelila med 18 društev. In sicer: KD FS Karavanke, ZKO Tržič, Mladinsko gledališče Tržič, KUD Lom pod Storžičem, Pevsko društvo Zupan, Foto klub Tržič, KD Kruh Križe, KD Pihalni orkester Tržič, KUD Ampus, Društvo upokojencev Tržič, KD Svarun, KD Zali rovt, KUD Načeta paleta, KUD Leyli, KD sv. Janez Krstnik Kovor, KD Jerbas, KD Ignacij Hladnik Tržič in KD tržiških likovnikov.

Sredstva za redno dejavnost, ki skupaj znašajo 3.940,60 evra, bodo društva dobila nakazana na svoje račune v enkratnem znesku do konca meseca marca, ob predhodnem podpisu pogodbe. Sredstva za projekte in obratovalne stroške, v višini 68.163,47 evra, pa po realizaciji ter oddanih poročilih.

 

Spodbujanje kmetijstva in podeželja

Na spletni strani Občine Tržič je objavljen »Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja 2018«. Rok za prijavo je 9. april 2018.

Letna poročila javnih zavodov

Skladno z 99. členom Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo) so posredni porabniki občinskega proračuna županu dolžni do 28. februarja tekočega leta predložiti letna poročila za preteklo leto. Občina Tržič je (so)ustanovitelj desetih javnih zavodov s področja predšolske in šolske vzgoje, izobraževanja odraslih, kulture, vseživljenjskega učenja in zdravstva. Letna poročila sprejmejo sveti javnih zavodov.

Prav tako pa občinska uprava kot ustanovitelj potrjuje finančne načrte in plane dela javnih zavodov na območju občine Tržič za leto 2018. Cilji in programi ostajajo bogati in ambiciozni, med njimi pa velja omeniti:

-       nadaljevanje energetske sanacije stavb šol in vrtcev. Največji projekt bo energetska sanacija fasade na objektu Podružnične osnovne šole Kovor ter delna energetska sanacija stavbe Zdravstvenega doma Tržič (pri prostorih Gorenjskih lekarn),

-       nakup sklopa igral za enoto vrtca Palček,

-       sanacija napušča Tržiškega muzeja, v sklopu investicije bomo prebelili tudi obstoječo fasado muzejske stavbe,

-       redna nabava inštrumentov za Glasbeno šolo Tržič,

-       namestitev novih nap v kuhinji OŠ Križe,

-       obnova naravoslovne učilnice in ureditev parkirišča na severni strani OŠ Bistrica,

-       obnova oken na Ljudski univerzi Tržič,

-       oprema knjižničnega gradiva z nitko RFID v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič.  

 

Obnova vodovoda

Občina Tržič je ta teden izvedla prve sestanke v zvezi z izgradnjo fekalnega kanala in obnove vodovoda na Snakovški, skupaj z izbranim projektantom. Ob izboljšanju vremena se bodo izvedla tudi dodatna geodetska dela na tej trasi.

Kreativni podjetniški večer z Boštjanom Gorenškom

V okviru Tržiškega kreativnega centra, ki ga financira Občina Tržič, bodo v četrtek, 15. marca 2018, v Tržiču gostili uspešnega podjetnika Boštjana Gorenška, ki je prejšnje področje IT zamenjal za  mesno industrijo in uspel tudi v tem. Je lastnik in direktor spletne agencije Si-Team. V javnosti je bolj poznan kot soustanovitelj podjetja Junc, ki se je predstavilo v drugi sezoni oddaje Štartaj Slovenija s produktom Junc BeefJerky. Boštjanova izkušnja bo odlično izhodišče za podjetniški navdih v že tretji sezoni Kreativnih podjetniških večerov v Tržiču.

Podjetniški večeri se izvajajo v okviru iniciative »trzicpodjeten.si«. Obiščite tudi http://www.trzicpodjeten.si/

Sprejem olimpijca Žana Koširja

V občini Tržič imamo v teh zimskih dneh veliko razlogov za veselje in ponos. V Sloveniji ga ni kraja, ki bi se lahko pohvalil s tako številčno udeležbo športnikov na zimskih olimpijskih igrah, kot prav Tržič. 33 naših športnic in športnikov je že zastopalo barve Tržiča pod olimpijskimi krogi. Po zaslugi enega najboljših deskarjev na snegu, Žana Koširja iz Pristave, smo na smučarskem zemljevidu označeni kot občina s tremi olimpijskimi medaljami, v kateri živi tudi eden najuspešnejših slovenskih zimskih olimpijcev.

V petek, 16. marca 2018, ob 18. uri bronastemu olimpijcu iz Pjongčanga, Žanu Koširju, hvaležni in ponosni pripravljamo sprejem z bogatim spremljevalnim programom v starem mestnem jedru Tržiča.

Po uradnem delu sledi zabava s skupino Joške vn`.

  

An flet'n večer

Občina Tržič v sodelovanju z Agencijo Media butik pripravlja že tradicionalni koncert ob dnevu žena in materinskem dnevu "An flet'n večer". Za dobro glasbo in smeh bodo poskrbeli Saša Lendero ter ansambli Gadi, Zarja, Storžič in Veseli Begunjčani. Osrednji gostje z daljšim programom pa bodo priljubljeni Prifarski muzikanti. Z letošnjim koncertom se bomo spomnili tudi na nedavno preminulega avtorja številnih narodno-zabavnih besedil Franca Ankersta.

 

Vabimo vas tudi na druge zanimive prireditve:

-       razstava svetil – LUČ in VODA mojstra domače in umetnostne obrti Jerneja Kosmača v okviru praznovanja stare tržiške šege Gregorjevega,

-       Naj športnik Tržiča za leto 2017 (12. 3. 2018, ob 19. uri v KC Tržič),

-       Monoigra: Ničesar ne obžalujem v izvedbi Metke Pavšič (13. 3. 2018, ob 19. uri v veliki dvorani na Balosu 4).

Priznanje Civilne zaščite Občini Tržič

Prvi marec obeležujemo kot dan Civilne zaščite, ki je po zagotovilu pristojnih, najbolje organizirana institucija za pomoč v primeru velikih nesreč in katastrof na ravni EU ravno v Sloveniji. Vsi, ki smo vključeni v ta sistem se vsak dan trudimo, da ohranjamo ta status in ga še nadgrajujemo. Na slovesnosti v Radovljici, 5. marca, so najzaslužnejši dobili priznanja CZ, med njimi tudi Občina Tržič na predlog GZ Tržič. Gasilke in gasilci v naši občini so med najbolje opremljenimi in izobraženimi v gorenjski regiji, za kar gre zahvala tudi županu, Občinskemu svetu in Občini kot inštitucijama, ki skrbijo za zadostna finančna sredstva za delovanje sistema za zaščito in reševanje. Tudi gorski reševalci so bili deležni priznanja za njihov prispevek k varnosti v naši občini. Čestitke vsem in velika HVALA.

Oglejte si tudi