Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

V OBČINI TRŽIČ SE DOGAJA…

Pregled izvedenih aktivnosti v preteklem in napoved dogajanja v tem tednu

Tudi v letošnjem letu bo Občina Tržič sofinancirala delovanje ljubiteljskih kulturnih društev in programov športa v vrednosti okrog 300.000 eur. Društva so vloge na javni razpis oddala decembra lani, v prihodnjih tednih sledi podpis pogodb in izplačilo sredstev, s katerimi na občini zagotavljamo njihovo redno in stabilno financiranje.


V četrtek, 25. januarja 2018, je potekalo odpiranje ponudb za Javno naročilo - odstranitev objektov znotraj kompleksa BPT. Predmet naročila je odstranitev treh dotrajanih objektov, kritih z azbestno cementno kritino znotraj kompleksa BPT. Pričetek rušitvenih del pričakujemo v mesecu marcu.


Nadaljuje se gradnja nadstrešnice na osrednjem tržiškem pokopališču. Konstrukcija je postavljena, z izvajalcem in Zavodom za varstvo kulturno dediščine Slovenije, se usklajuje vrsta tlaka.

Občina Tržič je uspešno pridobila gradbeno dovoljenje za enega izmed odsekov iz t. i. DRR2 in sicer za odsek Pot na Bistriško planino. Sledi javni razpis za izvedbo storitve.

Občina Tržič pripravlja projekte za sofinanciranje izgradnje javne kanalizacije v okviru Dogovora za razvoj regij (t. i. DRR2). Za letošnje leto načrtujemo štiri večje odseke: Loka ulice, Retnje spodaj, širše območje občinske stavbe in Pot na Bistriško planino. Projekt je v fazi priprave razpisa za izbiro izvajalca.

 
V zadnjem tednu januarja resornemu ministrstvu poročamo o porabi pitne vode za vodovode v zasebni lasti. Na podlagi teh podatkov bomo dobili izračune akontacij za tekoče leto 2018, ki jih bomo posedovali vsem petim zasebnikom oziroma vodovodnim zadrugam.


Predstavniki Občine Tržič so se v januarju udeležili sestanka na MOP v zvezi z novelacijo aglomeracije Loka za izgradnjo javne kanalizacije.


Dela na črpališču Smuk v Retnjah se nadaljujejo. Opremljeno bo s kompaktorjem odpadkov in vertikalnimi grabljami ter bo tudi ustrezno pokrito.


Javno naročilo za ureditev vozišča Leše – Peračica je v fazi oddaje izbranemu ponudniku.


Ta teden bo objavljeno naročilo za opremo za turistične produkte kolesarska doživetja, pohodništvo in zimska doživetja v okviru EU projekta Alpe Adria regija doživetij.


Gasilsko društvo Leše v sodelovanju z občinsko upravo pripravlja naročilo za nakup gasilskega vozila.


Tudi v naši občini uvajamo proces digitalizacije in sicer na področju varnosti (varstvo pred naravnimi nesrečami) in prometa (osebni in tovorni promet, parkirišča) s senzorskimi omrežji in rešitvami (tehnologija Internet of Things in masovni podatki). Pridobljeni in odprti podatki nam bodo omogočali boljše analize stanja tekočega in mirujočega prometa, lažje odločanje in načrtovanje obnove občinskih cest in parkirišč ter preventivno ukrepanje in opozorila pred naravnimi nesrečami (plazovi). Te projekte nameravamo prijaviti na bodoči razpis »IoT za digitalno Slovenijo in pametna mesta« Ministrstva za javno upravo in izkoristiti nepovratna sredstva, ki bodo na voljo občinam in njihovim javnim službam.


Občina Tržič v sodelovanju z Agencijo Media butik organizira Pustno rajanje, ki se bo v nedeljo, 11. februarja 2018, ob 14. uri začelo s pustno povorko izred Hipermarketa Mercator proti staremu mestnemu jedru. Najboljše maske bodo nagrajene, osrednja pozornost pa bo namenjena predstavitvi starega običaja “Vomnsk poh”, ki ga pripravljajo Lomski fantje.

 

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi