Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V občini z največ olimpijci nosimo olimpijske sanje

V petek slovenska bakla dobrih misli za slovenske olimpijce v Tržiču
Natanko mesec pred uradnim začetkom zimskih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, smo tudi v Sloveniji prižgali našo - slovensko baklo! V torek, 9. januarja 2018 so jo prižgali na Trgu mladih v BTC-ju, do ponedeljka 29. januarja pa bo obiskala osem krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Med njimi je tudi Tržič, ki bo slovensko baklo gostil v petek, 12. januarja 2018 med 16. in 18. uro na igrišču ob Dvorani tržiških olimpijcev.

 

 

Tržiški športniki so nas na olimpijskih igrah, največjem športnem spektaklu, že večkrat razveselili z vrhunskimi dosežki in tudi v korejski Pjongčang 2018 se lahko odpravijo optimistični. Navijači ste v mozaiku uspešne zgodbe izredno pomembni, zato želimo, da povezani podpremo naše olimpijce v projektu Slovenska bakla. Njegov namen je vzbuditi olimpijski duh že pred začetkom olimpijskih iger, zato bo po vzoru tradicionalnega potovanja olimpijske bakle po svetu, v januarju Slovenska bakla potovala in povezovala slovenske navijače.

 

Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razinger, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. V vsakem kraju, kjer se bo bakla ustavila, pa bo osrednja pozornost posvečena olimpijcem, rojenim v tistem kraju.

 

Na športnem igrišču pri Dvorani tržiških olimpijcev bodo tako v petek, 12. januarja 2018 med 16. in 18. uro potekali športni izzivi za otroke, sodelovali boste lahko v številnih nagradnih igrah in olimpijskem kvizu, prisoten bo tudi Lisjak Foksi, ambassador in maskota Olimpijskega komiteja Slovenije. Za popestritev programa bodo poskrbeli še  pevski zbor Podružnične osnovne šole Lom pod Storžičem, Plesni klub Tržič in Plesni studio Špela.

 

Ob 17. uri bodo olimpijci Tomaž Razinger, Bojan Križaj, Milena Kordež, Tomas Globočnik, Andrej Tavželj in Andrej Jerman na prizorišče prinesli slovensko baklo dobrih misli za slovenske olimpijce. Z nami bodo tudi drugi olimpijci, ki so imeli čast zastopati  slovenske barve v preteklosti.

  

“Vesel sem, da so tudi mene povabili na ta dogodek. Še nikoli nisem bil tako blizu olimpijske bakle, tako da bo to zame ena nova izkušnja,” pravi tržiški olimpijec Žan Košir, ki je na zadnjih OI v Sočiju osvojil srebrno in bronasto kolajno. “Cilji zaenkrat še niso tako visoki, sem pa v zadnjem obdobju uspel dvigniti kvaliteto mojega deskanja. Če se bo izteklo po planu, ki sem si ga zadal na začetku leta, morda lahko ciljam na vidnejša mesta na olimpijadi v Pjongčangu. Osnovni namen pa bo sodelovati,” pred OI v Pjongčanku pravi Žan, ki se mu v zadnjem času dogaja, da še sam sebi ne zaupa tako močno in je bila vsaka tekma doslej v tej sezoni zanj malenkosten šok. “Če bi bil zlat na olimpijadi, bi bil zame velik šok. Tudi ko sem na zadnji tekmi v kvalifikacijah vodil, sem dobival solzne oči, saj nisem mislil, da je to še sploh mogoče,” pravi deskar Žan Košir, ki bo vesel podpore navijačev, saj, kot pravi “če okolica stoji za mano in navija zame, potem sem tudi jaz močnejši.” 

  

Slovensko baklo danes gostijo v Mojstrani, jutri na Jesenicah, po petkovem obisku v Tržiču pa jo bodo ponesli še Celje, Velenje, Maribor in Črno na Koroškem. V ponedeljek, 29. januarja konča pot na Pediatrični kliniki v Ljubljani in Univerzitetnem rehabilitacijskem institutu Soča.

 

 

Oglejte si tudi