Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Poročilo z 20. redne seje Občinskega sveta Občine Veržej

Na 20. redni seji, ki je potekala zadnji dan novembra, so člani občinskega sveta sprejeli investicijski program Energetske sanacije objektov občin Veržej, Kobilje in Radenci. Občina Veržej skupaj s partnerji v projektu namerava v prihodnjem letu energetsko sanirati objekt Osnovne šole Veržej (šole in doma). Postopek bi naj potekal po modelu javno-zasebnega partnerstva, pri čemer se pričakuje tudi 40 % nepovratnih evropskih sredstev.

Tine Mlinarič, vodja skupine Zavoda za turizem in kulturo Občine Beltinci, je članom občinskega sveta predstavil alternativni pristop zoper državno načrtovanje gradnje hidroelektrarne Hrastje Mota. Strokovnjaki iz Fakultete za strojništvo v Ljubljani so namreč izdelali študijo energetske izrabe mlinskih koles kot idejo skupine ZTK Beltinci, s katero bi lahko izkoriščali energetski potencial reke Mure. Člani občinskega sveta so predlagali, da se ta tematika uvrsti na eno od prihodnjih sej Sveta regije.

Mesec dni pred koncem proračunskega obdobja je Občinski svet Občine Veržej potrdil predlagani rebalans za leto 2017. Gre že za drugo spremembo proračuna občine. Prihodki rebalansa so višji za 4,8 % in tako znašajo 1.309.974,65 EUR, za 2,2 % pa so nižji odhodki, ki tako znašajo 1.235.500,62 EUR

S strani Mestne občine Murska Sobota, ki koordinira pripravo ustanovitvenih aktov javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota, je prišel poziv, v katerem zaprošajo vse občine, da se izjasnijo o tem, ali želijo biti ustanoviteljice javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota. Člani Občinskega sveta so odločili, da želi Občina Veržej biti soustanoviteljica omenjenega javnega zavoda.

Skupina občanov Banovske in Mladinske ulice je na Občinski svet Občine Veržej poslala dopis,  s katerim predlagajo odstranitev ali skrajšanje nasada lip ob kulturnem domu, ker se pri omenjenih stanovalcih pojavljajo težave z odpadlim listjem in z odpadlimi cvetovi.  Predloga člani občinskega sveta niso podprli,.

 

 

 

 

Oglejte si tudi