Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija motoristov za CIRIUS Vipava

Motoristi iz goriške pripravili že 11. krvodajalsko akcijo, hkrati pa zbirali sredstva za dobrodelne namene - za izvajanje hipoterapije v CIRIUS Vipava.
V četrtek, 19. 4. 2018, je bil v CIRIUS-u Vipava prav poseben dan. Obiskalo nas je veliko število motoristov Moto skupine OK RIDERS, ki so v sodelovanju z Moto Klubom Kavalir iz Šempetra, Moto Klubom Soča iz Tolmina in Moto Klubom Qvejtr iz Ajdovščine ter njihovimi podporniki pripravili že 11. Krvodajalsko akcijo, hkrati pa zbirali sredstva za dobrodelne namene. V letošnjem letu so zbrana sredstva namenili CIRIUS–u Vipava za izvedbo hipoterapije.
V naši ustanovi hipoterapijo izvajamo že od leta 1997, ker pa je dejavnost vezana na donatorska sredstva, smo se zbranih prispevkov zelo razveselili. Prispevki bodo namenjeni stroškom najema konja in vodnika na kmetiji Naglost na Brjah, s katero dobro sodelujemo že od začetka.

Hipoterapija je ena izmed fizioterapevtskih metod, ki temelji na nevrofizioterapevtski osnovi, predpiše pa jo zdravnik specialist. Poteka na konju ali z njegovo pomočjo. Učinki terapije pri otrocih se kažejo tako na gibalnem, kot tudi na socialnem in psihološkem področju. Predstavlja krasno dopolnitev naši bogati nevrofizioterapevtski dejavnosti. Predvsem je konj velik prijatelj našim otrokom.

Zato bi se radi zahvalili vsem motoristom in udeležencem te akcije, ki so nam z donacijo omogočili, da bomo lahko še naprej izvajali hipoterapijo. Hvala!

Oglejte si tudi