Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Inge Novinc - plavalni heroj

Inge Novinc je 14 letno dekle, ki s svojo osebnostjo in karizmo ogreje in predrami ljudi. Njena pozitivna naravnanost in neizmerna ljubezen do življenja sporoča vsem ljudem globoke modrosti, na katere v teh bučnih časih velikokrat pozabljamo. Inge je borka, neustrašna, realna in predvsem iskrena, čuteča. Pokaže svojo moč, pokaže ranljivost in globino. Njene misli in dejanja presegajo telesno in se zrcalijo v neskončnost. Inge je izjemna plavalka, šolarka, prijateljica. Osvetli prostor s svojo energijo in pusti spomin, ki še dolgo odzvanja v ljudeh, ki jo srečajo.
Inge se je rodila kot dvojčica in ima cerebralno paralizo. S svojo drugačnostjo se spopada od rojstva. Njeno življenje je prežeto z izzivi in že od malih nog se neizmerno trudi, vztraja. Noče zamuditi priložnosti, ki so ji namenjene. Njena volja do učenja in gibanja je velika. Ne želi si pomilovanja, rada je v enakovrednem položaju z ljudmi, s katerimi hodi po svoji življenski poti. Rada ima materni jezik in se že dolgo preizkuša v vlogi pesnice. Napisala je veliko pesmi, ki so globoke, polne miline in modrosti. Njena poezija izraža njeno zrelost. Ni več mala punčka, odrasla je. Vsebine zna povezati in skriti tako, da predrami tudi zelo zahtevnega bralca.
Kot plavalka s cerebralno paralizo je posnela film 'Inge plavalni heroj', ki prikazuje njeno pot do svobodnega gibanja v vodi. Z vztrajnostjo Bože Mladić, delovne terapevtke in inštruktorice Halliwick metode, s pomočjo ter entuziazmom Sonje Vidmar, defektologinje in Klavdije Krušec, diplomirane nevrofizioterapevtke ter predavateljice Halliwick koncepta, predvsem pa njenih skrbnih staršev, Inge samostojno plava in uživa pri aktivnostih v vodi.

Letošnjo jesen je sodelovala na Mednarodnem kongresu Halliwick 2017. Kongresa so se udeležili terapevti z večletnimi bogatimi izkušnjami na področju učenja gibanja v vodi in plavanja. Na kongresu so bili predstavljeni strokovni prispevki in posterji iz različnih držav (Slovenija, Izrael, Danska, Španija, Brazilija, Hrvaška, Anglija, Poljska...).
Na slavnostni, otvoritveni slovesnosti se je Inge v angleškem jeziku predstavila s svojo življensko zgodbo in postala navdih za voljo, upanje in moč. V prazničnih dneh, ki so pred nami se ljudje  pogosto spominjamo lepih dogodkov in dobrih ljudi, ki so nas bogatili preko leta. Topli in pristni odnosi so to, kar je najbolj vredno!
Inge, bravo in hvala ti!
VNW

Oglejte si tudi