Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Izbor protokolarnega vina Občine Vipava

Komisija je med štirinajstimi vzorci vin avtohtonih sort zelena in pinele vipavskih vinarjev 4. septembra 2018 v prostorih Vinoteka Vipava izbrala protokolarno vino Občine Vipava.
Komisijo so sestavljali Jožko Andlovic, podžupan Občine Vipava, Jože Papež, tajnik Občine Vipava, mag. Anton Lavrenčič, predsednik odbora za turizem Občine Vipava, Peter Skapin, predsednik KS Vipava ter Maja Hladnik, predsednica sveta Zavoda za turizem TRG Vipava. Vino je bilo izbrano med 14.-imi vzorci zelena in pinele in komisija je imela izredno težko izbiro med zelo kakovostnimi vzorci vinarjev iz Občine Vipava. Izbor je potekal tako, da je komisija ocenjevala skrite vzorce in šele, ko so izbrali protokolarno vino, so izvedeli, katera vina se skrivajo za posameznimi številkami vzorcev. Izbrali so vino, ki je po mnenju članov komisije najbolj všečno.

Protokolarno vino Občine Vipava je župan mag. Ivan Princes razglasil na Vipavski trgatvi v nedeljo, 16. 9. 2018 in po razglasitvi je potekala predstavitev novega županovega vina pinela Vina Povh v Vinoteki Vipava.

Miha Povh, mladi vinar iz Goč, ki je z veseljem prevzel plaketo protokolarnega vina za pinelo letnik 2017, je povedal, da se nagrade zelo veseli in da so na svoja vina zelo ponosni, ker se v njih prepletata bogastvo vonjev in okusov, v katerih sta združena vipavska narava in ideje tukajšnjih ljudi.


Iris Skočaj,

Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi