Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Klek (1754 m) v Karavankah

Na toplo in sončno nedeljsko jutro smo se ob 6. uri zbrali v Vipavi in se s polnimi nahrbtniki podali proti Jesenicam in naprej proti planini pod Golico. Od tam smo začeli našo pot, ki nas je po dobri uri in pol hoje pripeljala na planino Rožca, kjer smo imeli postanek za malico. Od tu smo že opazovali bolj oddaljene spodnje Bohinjske gore, Karavanke, Kočno v Kamniško-Savinjskih Alpah ter seveda velik del Julijskih Alp na čelu s Triglavom, Škrlatico in Stenarjem ter bližnji Hruški vrh, Dovško Babo, Kepo in Golico.
Višje od planine smo pričeli 'gaziti' v pravem snegu, a precej težkem in mokrem, kar je razumljivo za ta čas. Do vrha Kleka smo se bili primorani dodobra obleči, saj je po grebenu in proti vrhu pihal nič kaj prijeten in mrzel veter. Na vrhu smo se naužili krasnih pogledov ter v vedno slabšem in slabšem snegu sestopili po smeri vzpona.

Na planini Rožca in nižje pod njo smo opazovali prve zvončke, telohe in žafrane, ki že nestrpno čakajo pravo pomladno sonce. Izlet smo zaključili s postankom na enem izmed počivališč, kjer nas je naša zvesta Majda iz Cajne postregla z dobrotami, kot je njej v navadi. Vsi zadovoljni in polni lepih vtisov že nestrpno čakamo na naslednji izlet v Karnijske Alpe.
za Planinsko društvo Vipava
Marko Puc


Oglejte si tudi