Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Leto 2017

V letošnjem letu je bilo Planinsko društvo kar precej dejavno, tako v alpinističnih kot tudi v izletniških dejavnostih. V lanskem letu smo izpeljali že 23. novoletno srečanje na Plazu. V začetku prihodnjega leta nas čaka že 24. po vrsti, zatorej vabljeni 1. januarja preko celega dne na vrh Plazu, kjer vas bomo pričakali s prijazno besedo in toplim čajem. Kot veleva tradicija, smo nadaljevali z Otmarjevo potjo, ki je bila lani zelo dobro obiskana.
Februarja smo v zimskih razmerah osvojili Trupejevo poldne, aprila pa okusili cvetoča polja žafranov na Veliki Planini. Sledil je izlet v neznano – podali smo se na drugi konec Slovenije, na Peco h kralju Matjažu. V poletnih mesecih smo izpeljali še 36. planinski tabor v Kamniški Bistrici ter osvojili Stenar in Bovški Gamsovec. Oktober, mesec jeseni, smo izkoristili za Črno prst, Pršivec in Olševo.

Nadejamo se, da bosta novo leto in sezona tudi tako uspešna. Da pa bo temu tako, vas vabimo že v začetku leta, v soboto, 13. januarja 2018, na Otmarjevo pot. Začnemo ob 6. uri pri Sv. Urbanu pred Podrago.

S planinsko – pohodniško opremo v nahrbtniku in dobro voljo se bomo podali na krožno pot okrog desetih cerkva, ki bodo tudi odprte in možne za ogled. (info: www.planinsko-drustvo-vipava.si)

Marko Puc

Oglejte si tudi