Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Poletje na Goče prispelo z Boeingom

Vipavska dolina premore veliko arhitekturnih, kulinaričnih in enološko bogatih kotičkov, ki v vseh letnih časih ponujajo čudovito okolje za kulturne prireditve. Tako je v vipavski občini zrasla ideja, da bi kamnita pročelja hiš in prostorna dvorišča v poletnem času postala zunanji oder za glasbene in gledališke predstave v sklopu dogodkov, poimenovanih 'Poletje na Vipavskem'. V okviru teh prireditev je Krajevna skupnost Goče v soboto, 23. 6. 2018 gostila Kulturno turistično društvo Zarja iz Bilj. Njegovi igralci so na Gočah odigrali komedijo Marca Camolettija z naslovom 'Boeing boeing'. Nestanoviten, s pogostimi plohami zaznamovan junij, je gledališko dogajanje izpod strehe neba iz varnosti preselil v pokrite prostore Osnovne šole Goče. A obiskovalcev to ni prikrajšalo za zadovoljstvo in smeh.
Zapis v gledališkem listu KTD Zarja Bilje je za predstavo 'Boeing boeing' obljubljal: "Pričakujte polet, poln ljubezenskih intrig, skrivalnic, vrtoglavih sprememb, vzletanja in pristajanja, vse to v ritmu norih 60 – ih" in gostujoča gledališka skupina je svojo obljubo popolnoma izpolnila. Pod roko režiserke Ane Facchini se je pred očmi gledalcev izrisal lik Bernarda (Jože Bezjak), ki je istočasno zaročen s tremi stevardesami: z Američanko Jane (Neža Orel), z Nemko Judito (Katja Nemec) in s Francozinjo Jacqueline (Maja Silič). Bernard uspešno skriva zaročenke eno pred drugo, dokler vse tri različne letalske družbe, pri katerih letijo stevardese, vzdržujejo utečen urnik poletov. S spremenjenimi urniki letalskih poletov pa se dogajanje hudo zaplete. Zmedo pomaga Bernardu reševati njegov nekdanji sošolec Robert (Konrad Korado Beltram), ki se preseli v Bernardovo stanovanje. Nemalo problemov z Bernardovimi zaročenkami pa ima tudi gospodinjska pomočnica Berta (Marjana Peric), ki zaradi spremenjenih letalskih urnikov ne zmore več usklajevati najljubših jedilnikov vsake posamezne stevardese. Te namreč nenapovedano 'pristajajo in vzletajo' tako hitro, kot se zamenjujejo tudi njihove fotografije na steni dnevne sobe ...

Obilica situacijske komike in duhovitih dialogov ter značajsko dodelanih igralskih likov je poskrbela za uro in pol odlične sprostitve in smeha. Čestitke Krajevni skupnosti Goče, ki je dogodek organizirala in igralcem Kulturno turističnega društva Zarja Bilje, ki so predstavo odlično odigrali!

Posebno razveseljivo pa je, da gostoljubni organizatorji na Gočah po vsakem kulturnem dogodku povabijo obiskovalce in domačine k prijetnemu druženju ob domačih kulinaričnih in vinskih dobrotah ter se z družbo zadržijo v prijetnem pomenku. Gočani so si namreč pripravljeni 'za prijat'lje čas vzet'. Še veliko uspešnih kulturnih dogodkov in druženj jim želim! Naj se ob skupnih druženjih po prireditvah rodijo nove zamisli o naslednjih Poletjih na Vipavskem!

Alenka Skupek

Oglejte si tudi