Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
PET.
25°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje s pravljičarko

V soboto, 21. oktobra 2017, je v Podragi v organizaciji Društva Mala Moskva potekal izredno prijeten dogodek za velike in male otroke. Obiskala nas je pisateljica, pesnica, pravljičarka in trenerka učenja Alja Furlan, ki se ji je pridružila tudi ilustratorka Polonca Leban Grmek.

Skupaj z njima smo se podali v čudoviti pravljični svet sira in miši. Sprva malo zadržana publika je ob čudovitih ilustracijah in duhoviti predstavitvi postajala vse bolj sproščena in radovedna. Pika na i temu druženju je bilo gotovo presenečenje - mišek Šim, ki se je kar naenkrat prikradel med otroke. Skupaj z Aljo sta otroke naučila nekaj novega, zabavnega in zdravega: »Pozdrav siru!«.

Otroci in starši smo tako spoznali veliko vrst sira: gorgonzolo, mocarelo, ementaler ... pa tudi nekaj zelo zanimivih življenjskih modrosti.

Na svoj račun so tako prišli tako najmlajši, kot tudi malo starejši otroci ter starši, ki bodo v Veliki knigi o siru - duhoviti knjižici z veliko simbolike lahko našli marsikatero modrost, s katero si bodo poenostavili življenje in ga na novo oplemenitili.

 

Oglejte si tudi