Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Triglavska pravljica

Učenci in spremljevalci iz CIRIUS-a Vipava smo pod sponzorstvom Rotary kluba Ljubljana bili na izletu v dolini Vrata in v Mojstrani.

Dolina Vrata iz osrčja Julijskih Alp vodi do vznožja Triglavske severne stene, katere mogočnost smo od daleč opazovali tudi mi. Lep razgled smo imeli na naš najvišji vrh, Triglav. G. Viki Grošelj, ki nas je spremljal skozi cel dan, nam je omogočil nepozabno izkušnjo. Pod vodstvom gorske reševalne službe, ki je poskrbela za našo varnost, smo se preizkusili v čisto pravem plezanju po skali. Pri tem smo bili nadvse uspešni in pogumni. Po dobro opravljeni preizkušnji pa zadovoljni in ponosni, da smo uspeli premagati strah.

G. Jaka Pucihar, predsednik Rotary kluba Ljubljana in glavni organizator izleta, nas je popeljal do Mojstrane, kjer smo si ogledali Slovenski planinski muzej. Tam smo se poučili o zgodovini delovanja Slovencev v domačih in tujih gorah, o naravnih značilnostih ter o vseh ostalih posebnostih, ki jih lahko tam doživimo in vidimo. Tako smo imeli posebno priložnost preizkusiti, kako je, ko nas sredi hribolazenja nepredvidljivo ulovi nevihta. Skrili smo se v bivak in doživeli pravo izkušnjo.

Ob koncu našega srečanja so nam organizatorji pripravili še kratek kulturni program na Trgu Olimpijcev v Mojstrani. Postavljen je v spomin na 21 olimpijcev, ki so doma v vasi pod Triglavom. Pozdravila nas je najstarejša slovenska olimpijka ga. Mara Rehar, na harmoniko nam je zaigral g. Tone Pucihar, s svojo gledališko skupino pa nas je nasmejal g. Marsel Gomboc.

Zadovoljni, polni lepih vtisov in nepozabnih doživetij smo se poslovili in z avtobusom vrnili v Vipavo.

Hvala vsem organizatorjem, da so nam omogočili doživeti pravo Triglavsko pravljico.

Mentorice planinskega krožka v CIRIUS – u Vipava

Oglejte si tudi