Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Streha nad glavo

Od nedelje, 29. julija do sobote, 4. avgusta je v vasi Priječani v Bosni potekal delovni tabor 'Streha nad glavo'. Mojstri in dijaki Škofijske gimnazije Vipava so ob pomoči predstavnikov Škofijske karitas Banja Luka pomagali dograditi hišo družini, ki jo je poleg revščine doletela še nesreča.

Najprej je bilo dogovorjeno, da bodo pomagali pri urejanju doma dvema starejšima moškima, vendar se je pojavila nova, hujša stiska. Oče je namreč ostal sam s petimi majhnimi otroki. Pred dvema mesecema je 33 – letna mama umrla zaradi infarkta, najmlajši otrok ima 6 mesecev, najstarejša hčerka pa 11 let. Oče je bil občasno zaposlen, vendar je sedaj zaradi otrok doma. Hiša je v slabem stanju, socialna služba mu je naročila, da zgradi vsaj še eno sobo, drugače mu bodo vzeli otroke. Škofijska karitas Koper je iz zbranih sredstev v postni akciji 'Ne pozabimo' že nakazala 8.000 Eur za nakup materiala.

Primož Erjavec iz ŠGV, ki delovne tabore spremlja že več let je zapisal: "Družina Ž., ki stanuje na koncu dolge makadamske ceste v hribih nad Banja Luko, nas je pričakala z veseljem. Veseli so bili tudi paketa hrane. Očetu se nehote prikradejo solze v oči že ob našem prvem srečanju, spomin na preminulo ženo je boleč. Prejšnji dan sta minila dva meseca, ko jo je pri pomivanju posode izdalo srce. Ob zadnjem obisku pokopališča se je 17-mesečni Kristijan oklenil slike na gomili in klical mamo. Bolečina je velika, a življenje mora iti dalje."


Jožica Ličen

Oglejte si tudi