Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Šembiški otroci na festivalu Sobivanja

Vrtčevski otroci iz Podnanosa so v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Turizem in vrtec. Z vzgojiteljem Arminom Vidmarjem in Saro Lukin so otroci iz skupine Slončkov v sodelovanju s TIC-em Podnanos in Turističnim društvom Podnanos spoznavali domač kraj Podnanos, rojstni kraj slovenske himne in vse njene kulturne in zgodovinske značilnosti.
Že konec januarja so skupaj s TIC-em v Podnanosu pripravili prireditev v kulturnem domu, kjer so vsem prisotnim predstavili, na kakšen način so spoznavali vas v sotočju dveh potokov. Ob  Pasjem Repu v središču vasi stoji cerkev svetega Vida, ki ima v Sloveniji največjo skrilasto streho. V okviru projekta so posneli tudi pol urni film in pripravili makete pomembnih objektov v vasi. Vsi njihovi izdelki so bili dlje časa na ogled v predprostoru kulturnega doma.

Za nagrado so se otroci na pobudo Turističnega društva Podnanos v sodelovanju z Občino Vipava udeležili Festivala Sobivanja, ki so jih podprle številne občine iz Slovenije. Tema festivala je bila 'Slovenija – kot jo vidimo otroci – Slovenske bajke in legende'. Na festival je bilo prijavljenih 500 otrok.

V petek, 18. 5. 2018, so se otroci z avtobusom odpeljali v Ljubljano, kjer so skupaj z Jožico Kodre, Cecilijo in Terezo Vitežnik (predstavnice Turističnega društva Podnanos) opremili stojnico, razstavili makete, sestavljanke o Podnanosu in slovenski himni ter promovirali Občino Vipava in kraj, v katerem otroci obiskujejo vrtec. Velik poudarek so dali tudi na zgodbo o slovenski himni, ki jo večina obiskovalcev festivala ni poznala. Na festivalu so se otroci predstavili z lastno himno, Druščina iz Podnanosa. Po nastopu pa so še uživali v adrenalinskem parku.

Z lepimi spomini smo se vsi skupaj v popoldanskem času vrnili v Podnanos.

Fotografija in besedilo: Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi