Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Podnanoške planinke prvakinje v znanju planinstva

V soboto 20.1.2018 je v Trzinu potekalo 29. državno tekmovanje Mladina in gore. Tekmovanje v znanju planinske šole je v planinskih vrstah že stalnica, na njem se pomerijo osnovnošolski in zadnja tri leta tudi srednješolski otroci. Osnova za tekmovanje je knjiga Planinska šola in pa vsako leto tudi dodatno gradivo iz različnih tematik. Vse ekipe se prej pomerijo na regijskih tekmovanjih, preko katerega se kvalificirajo na državno prvenstvo.
Letošnjega tekmovanja se je udeležilo tudi Planinsko društvo Podnanos z eno ekipo v osnovnošolski konkurenci in tremi ekipami v srednješolski. Na tekmovanju je tekmovalo 20 osnovnošolskih in 19 srednje šolskih ekip. Ena srednješolska ekipa se je uvrstila v finalni del in osvojila 8. mesto ostali dve pa sta osvojili 12. in 16. mesto.
Osnovnošolska ekipa z imenom Fosili v sestavi Hana Furlan, Jerneja Trošt, Eva Ivana Fabčič in Lucija Trošt, se je uvrstila v finalni del kot četrta, v finalu pa so punce pokazale vse svoje znanje in premagale vso konkurenco zato so zasluženo ZMAGALE! S takim znanjem so presenetile tako mentorice kot tudi vse navzoče v dvorani. S tem je bil poplačan ves trud in čas, ki so ga vložile v pripravo na to zahtevno tekmovanje.
Takoj po razglasitvi zmagovalcev so se začeli intervjuji z mediji, ki so kar trajali in trajali. 
Ko smo prišli v domači kraj so nas pričakali domačini z šampanjcem in ognjemetom in nam čestitali za odličen rezultat in zmago.

Za nagrado so dekleta prejela praktične nagrade in pa nagradni tabor, ki bo potekal v sredini poletja v Planinskem učnem središču Bavšica.
Ogromna zahvala za tak odmeven rezultat gre mentoricama Aniti Trošt in Ernestini Frelih Modic, ki sta vzgojili generacijo mladih planincev na katere se bomo v prihodnosti lahko zanesli. Hvala tudi vsem, ki ste nas podpirali v teh štirih mesecih priprav, vodstvu planinskega društva Podnanos, staršem tekmovalcev in vsem, ki ste nam pomagali na kakršen koli način, da je zmaga po 10 letih zopet prišla v Podnanos. HVALA!

Osvojitev prvega mesta na tekmovanju pa pomeni tudi organizacijo naslednjega tekmovanja, ki bo nosilo okroglo 30. obletnico.

Se vidimo na 30. tekmovanju Mladina in gore v Podnanosu, januarja 2019.

Miha Božič

Oglejte si tudi