Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Zimske vejice na Slapu

'Zimske vejice' je ime projekta, ki so ga trije mladi dijaki Tadej Kobal, Maja Krapež in Katarina Novak s srednje šole Veno Pilon Ajdovščina začeli že leta 2015. Dijaki so utvarili ključ za določanje zimskih vejic pogostih drevesnih in grmovnih vrst na območju Vipavske doline in Trnovskega gozda. Njegov namen je širjenje znanja o biotski raznolikosti v domačem okolju in izdelava raziskovalne naloge. Večkrat so o tem projektu izšli tudi časopisni članki.

Z letošnjim šolskim letom se je projektu aktivno pridružila tudi Kristina Novak, prav tako dijakinja prej omenjene šole. V nedeljo, 14. januarja 2018, so tako Tadej Kobal ter Katarina in Kristina Novak takoj po sveti maši organizirali pohod s tabličnimi računalniki v okolici vasi Slap. V njegovi neposredni okolici namreč raste veliko različnih drevesnih in grmovnih vrst, česar pa se njegovi prebivalci pogosto premalo zavedajo.

Ker je tega dne pihala res močna burja, smo se odločili, da bomo dogodek raje organizirali v stari šoli. Material (vejice) smo imeli že nabran in s tem nismo imeli težav. Otroci ter najstniki, ki so se dogodka udeležili, so bili navdušeni predvsem nad tem, da lahko tablične računalnike uporabljajo poleg igranja igric tudi kot šolski pripomoček.

Glede na navdušenost mladih nad našim projektom, smo prepričani, da bomo s predstavitvami projekta nadaljevali tudi v prihodnosti. O aktualnih dogodkih boste obveščeni preko lokalnih časopisov. V kolikor vas zanima več o projektu, ste vabljeni k obisku spletne strani www.zimskevejice.si.

Tadej Kobal

Oglejte si tudi