Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Zadnji šolski dnevi

Imamo športni dan. Sedim na tribuni na bazenu v Ajdovščini in gledam svoje sošolce, kako se zabavajo in skačejo v vodo, jaz pa uživam na soncu in grickam čips. Ko pomislim, kako hitro je šlo leto, se mi v glavi zvrti ogromno dogodkov. Pogrešala bom 6. razred. Vsak značaj, vsak sošolec je pomemben, saj tvori celoto – razred.

Jaz sem bila vedno v razredu, ki je bil eden hujših na šoli. To je bil 1. a, 2. a, 3. a, 4. a, grozljivi 5. a in sedaj, nemogoči 6. a. Če pa pogledam nazaj, vem, da nismo bili pridni, ampak smo se zabavali. Velikokrat smo eden drugega potegnili iz blata in tudi potunkali v godljo, kar seveda pomeni, da smo se dobro razumeli.

Bila je prelomnica med razredno in predmetno stopnjo – med 5. in 6. razredom. Vsak dan smo med poletnimi počitnicami pokukavali na okna šole, da bi izvedeli, kako nas bodo ločili. In ko je ta komaj pričakan seznam visel na oknu, smo bili veseli in žalostni – nekatere smo pogrešali, za nekatere smo bili veseli, da bodo z nami. S časoma smo se že navadili, da si samo pomahamo na hodnikih in klepetamo med odmori.

Za nami so vsi testi, NPZ-ji, prepiri in dobri občutki, ki so se zgodili. Sedaj, zadnji teden pred koncem šole, pa že vsi nestrpno čakamo, da gremo na morje.

V ponedeljek, 18. 6., smo komaj čakali na konferenco, ki je bila naslednji dan v torek popoldan. Prišel je super torek. Morali smo še malo zdržati. Na vrsto je prišla čudovita sreda. To naj bi bil športni dan, vendar je bolj dan za uživanje ob pripekajočem soncu. Najbolje pri vsem tem je, da nam niso učitelji ves čas za petami in da lahko prosto rajamo naokrog. Četrtek – navaden pouk, imamo se super. Zadnja ura matematike (konec mučenja, samo še zabava) in le še en dan do konca šole!

In nazadnje prelepi petek! Šolski dan je potekal tako, da smo imeli prvi dve uri pouk, tretjo šolsko uro pa smo imeli proslavo ob koncu šole. Na proslavi je gospa ravnateljica delila priznanja iz državnih tekmovanj, pela sta šolska pevska zbora, najmlajši učenci naše šole pa so nastopili s čudovitimi točkami. Da so vse skupaj še bolj popestrili, so dodali še živo glasbo šolskih inštrumentalistov.

Po koncu proslave smo se učenci s svojimi razredniki odpravili v svoje matične učilnice. Učitelji so nam podelili spričevala, pohvale in razna priznanja. Vsak učenec našega razreda je dobil učiteljičin povzetek njegovega dela med šolskim letom. Ko je svoje spričevalo dobil še zadnji učenec, smo se usuli iz učilnice. Za še boljše počutje nam je učiteljica podarila še sladoled. Komaj smo čakali, da zapustimo to mučilnico, vendar moramo priznati, da jo bomo vsaj kanček pogrešali!

Tisa Princes Ledinek

Oglejte si tudi