Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Na ciklokrosu v Vipavi slavil Luka Mezgec

V Vipavi se je to soboto, 25.11. odvil Ciklokros Vipava 2017.

V deževnem ampak ne preveč hladnem jutru so se na startu ciklokrosa, ki je kot vedno potekal v okolici vojaškega stadiona v Vipavi zbrali tekmovalci in tekmovalke vseh kategorij. Skupno se jih je na progo podalo 66. Organizator KK Izvir Vipava je letos ponovno nekoliko spremenil progo in jo naredil nekoliko težjo, pripravil pa je tudi nekaj novih ovir, ki so popestrile tekmovanje.

V prvem startu so se na progo podale ženske in mladinci. V tem startu je vodstvo prvih krogih prevzel Anže Skok (Rog AS), vendar ga je v nadaljnih krogih prehitel Daniel Skrelj (Cycling team Friuli), ki je vodstvo zadržal do konca in prepričljivo zmagal. Drugi je bil Anže Skok, tretji pa Jan Godnič (Cycling team Friuli). Med ženskami je bila najboljša Ilenia Lazzaro (Team Lampierre – Trentino – Ale), na drugem mestu je dirko končala Meta Špacapan (KD Brda).

Kasneje so se na start podali člani in moški nad 40 let (masters). V tem startu smo videli najbolj napet boj, saj je bila konkurenca tu najboljša, hkrati pa je bilo na progi tudi največ kolesarjev.
Najbolje je startal Primož Obal (Meblojogi Kult Solkan), ki je v prvem krogu nabral nekaj malega prednosti pred skupino, v kateri so bili Rok Korošec (BMC-Amplatz), Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M), Tadej Pogačar (Rog Ljubljana) in Luka Mezgec (Orica Scott). Obala so ulovili, pobudo pa prevzeli Kravos, Korošec in Mezgec. Iz te skupine je uspel ubežati Matej Kravos, ki se mu je proti koncu dirke uspel približati le Luka Mezgec. V zadnjem krogu smo še nekaj 100 metrov pred ciljem videli napet boj, ki pa je bil končan v ovinku, kjer je Kravos z ramo zadel v kovinski steber. Mezgec je nadaljeval z dobrim tempom in v cilj pripeljal približno petnajst sekund pred Kravosom. Tretji je bil Rok Korošec.

Nekoliko v senci boja med člani je med mastersi zmagal Matej Daksobler (KK Pantal), drugi je bil Aljoša Martinjaš, tretji pa Dušan Hajdinjak (Team turbo Tropovci).

Kasneje so se na start podali še dečki in deklice. Takoj na začetku je pobegnil Jure Rus (MBK Sportr.si), ki je z veliko prednostjo prvi prišel tudi skozi cilj. Drugi je bil Aljaž Petek (KK Kranj), tretji pa Marcel Gladek (MBK Sportr.si).
Med deklicami je v cilj najhitreje pripeljala Neja Kalan (KK Kranj), druga je bila Nuša Moroz (KD Sloga 1902 Idrija).

 

Organizator KK Izvir Vipava je ponovno prejel veliko pohval za odlično izpeljano dirko.
Za uspešno izvedbo je bilo vloženo veliko ur prostovoljnega dela, za kar se zahvaljujemo vsem članom kluba, ki so svoj čas namenili pripravi tekmovanja. Hkrati se zahvaljujemo tudi vsem sponzorjem, ki so s svojimi prispevki pomagali k izvedbi dirke. 

Sponzorji: FRUCTAL, MLINOTEST, KARIMBA, MAXISPORT, VEB COMPANY, TRIGLAV, EKLIMAS, E3, ELEKTRO PRIMORSKA, VELO, BAUMIT


za KK Izvir Vipava

Boštjan Prelc

Oglejte si tudi