Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
14°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Vipavka Amela Kurtić svetovna prvakinja

Letošnje leto je izjemno leto za vipavske športnike, ki dokazujejo, da lahko posegajo v sam svetovni vrh. Vipavka Amela Kurtić je letošnjega oktobra postala svetovna prvakinja v modernih tekmovalnih plesih v kategoriji hip hop.
Svetovno prvenstvo je potekalo 22. in 23. oktobra 2017 v Copenhagnu na Danskem in med devetindvajsetimi skupinami iz celega sveta je skupina iz Plesnega studia The Artifex, v kateri Amela pleše in svoje znanje predaja na mlajše plesalce, osvojila naslov svetovnih prvakov. Amela poučuje več kot 60 otrok starih od 3 do 12 let in njeni dnevi so plesno obarvani.
Župan Občine Vipava mag. Ivan Princes je pripravil sprejem za aktualno svetovno prvakinjo v hip hop plesu. Ob vrhunskem uspehu ji je podelil plaketo Občine Vipava in čestital skupaj z ostalimi predstavniki občine, člani njene družine, predstavniki osnovne šole in našega zavoda. Amela je povedala, da je ples njena strast, da pa je za tak uspeh potrebno veliko truda in treningov. Plesu posveča ogromno časa in hvaležna je svojim staršem, da so jo podprli pri želji po plesu in tako lahko danes živi svoje sanje.

Iris Skočaj,
Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi