Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Vipavček – naš prvi skupni dobrodelni pohod

V hladnem in vetrovnem sobotnem jutru 7. aprila se nas je pred OŠ Draga Bajca Vipava zbralo skoraj 600 pohodnikov – učencev matične šole in vseh podružnic, učiteljev, staršev, lokalnih vodičev in planincev, ki so nam pomagali pri organizaciji pohoda.

Na igrišču pred šolo je učence čakala malica, na izhodiščih za posamezne smeri pa spominske lesene medalje, ki so jih izdelali učenci pri tehničnem pouku.

Za pohodnike so bile pripravljene tri smeri: Plaz, Stari grad in ogled znamenitosti Vipave. Pohod oziroma ogled je trajal 3 ure, ob 11-ih smo se namreč vsi zbrali na stadionu, kjer je mladinska sekcija planincev za otroke pripravila družabne igre, primerne njihovi starosti.

Kmalu je nad dolino posijalo sonce in mrzlo jutro se je prevesilo v pravi topel pomladni dan. Pohod ni bil zahteven, ravno prav dolg in nudil je dovolj priložnosti za medsebojno druženje in klepet. Dogodek je bil dobrodelno obarvan; zbirali smo namreč sredstva za šolski sklad.   

O takem pohodu oziroma druženju smo na šoli razmišljali že nekaj let, letos pa smo dogodek zapisali v letni delovni načrt. Veseli smo, da nam je kar zahtevna organizacija uspela. Glede na letošnjo pozitivno izkušnjo razmišljamo, da bi tako druženje postalo tradicionalno.

Novinarski krožek

Oglejte si tudi