Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Vipavska trgatev 2018

Letošnja Vipavska trgatev je v vikendu med petkom 14. 9. in nedeljo 16. 9. potekala v znamenju lepega vremena in je v Vipavo privabila številne obiskovalce. Otvoritev je potekala v petek zvečer ob stand up nastopu Lucije Ćirovič in Martine Ipša, ki sta na temo vina, pivskih navad Slovencev in ljubiteljev vina nasmejali gledalce.

Sobotno dogajanje je bilo namenjeno kolesarjem in v znamenju tradicionalne dirke na Nanos ter plezalcem vseh generacij, ki so tekmovali na starem vipavskem placu. Sobotni večer pa je ob glasbeni skupini Mambo kings napolnil vipavski plac in pritegnil predvsem veliko mladih.

Nedelja je bila najprej namenjena otrokom, ki so se zabavali ob HIP HOP plesni delavnici z Eleno, iskanjem skritega zaklada in reševanjem princesk na gusarski pustolovščini z ADC, lep popoldan je pričaral tudi Čarovnik Grega. V parku je bil kot običajno otroški zabaviščni park, za najmlajše pa so bile organizirane brezplačne otroške ustvarjalne delavnice v sodelovanju s Hišo sadeži družbe.

Odrasli so se lahko sprehodili med kmečko tržnico, poskusili županovo vino v Vinoteki Vipava, si ogledali Vinarski muzej pod strokovnim vodstvom dr. Koloinija iz Goriškega muzeja ter se družili ob dobri hrani in pijači ob glasbeni spremljavi ansamblov Zvita feltna in Biseri.

Tradicionalna prireditev, ki je predstavljala lepo priložnost za druženje ljudi različnih generacij, se je zaključila s tradicionalnim ognjemetom.


Iris Skočaj,

Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi