Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Zmagovalci naturopatskega kongresa

Nadarjeni učenci 7. razreda Osnovne šole Draga Bajca Vipava smo sodelovali v naturopatskem natečaju z naslovom 'Najdi sporočilo, ki ti ga puščajo predniki'.

Z mentorico, gospo Ano Kobal, smo pripravili ankete za naše starše in stare starše, o tem kako je bila depresija včasih pogosta, in kako so take ljudi včasih sprejemali, in s čim so si pomagali. Ugotovili smo da je bila depresija včasih manj pogosta, depresivni ljudje so bili nerazumljeni, obsojani. Pomagali so si z različnimi zelišči, čaji. Nekaj znanja smo poiskali tudi v knjigah.  

Po pisnem delu smo začeli izdelovati vizualno predstavitev- animacijo z mentorico, gospo Kristino Lavrenčič. Animacijo, v katero smo vložili veliko truda, smo izdelovali na belo tablo. Pripravili smo več kot 1600 fotografij, ki smo jih potem sestavili v risanko, uporabili pa smo tudi prava zelišča. Po animaciji smo naredili še plakat, na katerem smo predstavili svoj projekt.

Dva tedna pred naturopatskim kongresom smo se začeli pripravljati na predstavitev, v kateri nas je sodelovalo pet učencev. Trije so predstavljali naše delo ustno. Dve učenki pa smo imele vizualno predstavitev. Pri predstavitvi nam je bila v pomoč naša mentorica, gospa Urška Kumar.

Na kongresu naturopatov v Ljubljani so nas prijazno sprejeli. Za zmago smo bili navdušeni, saj smo v naše delo vložili veliko truda. Vabimo vas, da si našo animacijo ogledate na spletni strani naše šole ali pa na spletni strani Združenja naturopatov Slovenije.

Neža Lemut, 7.b

Oglejte si tudi