Logo MojaObčina.si

Vojnik

Deli
STREL.DRUŠTVO BRATOV DOBROTINŠKOV
Avtor: Franc Lebič,

4. memorial bratov Dobrotinškov

V nedeljo, 17. 9. 2017, smo strelci Strelskega društva Bratov Dobrotinškov Vojnik v okviru občinskega praznika priredili 4. memorial bratov Dobrotinškov v streljanju s serijsko zračno puško na 10 metrov.

Kot vsako leto smo se tudi letos ob 8. uri zjutraj v spremstvu župana Branka Petreta, predsednice sveta KS Lidije Eler Jazbinšek, predsednika DU Vojnik Marjana Kajzbe, vodje strelske sekcije DU Franca Kuzmana in letos na novo predsednice ZBVNOB Vojnik-Dobrna Andreje Stopar odpravili na Dobrotin na položitev venca pod spominsko ploščo in prižig svečke. Z minuto molka smo se poklonili ob spominu na brate Dobrotinšek, ki so bili člani našega društva, takrat strelske družine, in so bili trije ustreljeni v Starem piskru v Celju leta 1942, četrti brat pa je padel malo pred koncem druge svetovne vojne v partizanih.

Naše društvo ohranja spomin na brate Dobrotinšek, ker to je zgodovina, ki je ne smemo zanemariti. Že tako smo v Vojniku edini z njihovim imenom.

Po uradnem delu nas je edina še živeča sestra Zefka Feldin prijazno in nasmejano povabila v hišo, kjer nas je njena hčerka pogostila z okusno potico, kavico in šilcem žganja. Zahvaljujemo se za izredno gostoljubnost in obljubimo, da drugo leto spet pridemo.

 

Med tem časom pa je na strelišču že potekalo tekmovanje v streljanju. Po lanski »suši« smo tokrat strelci v sestavi Janeza Pintarja, Jožeta Jerama in Franca Lebiča osvojili ekipno tretje mesto. Prvo mesto ekipno je osvojila ekipa iz Trbovelj, drugo mesto pa ekipa Kisovca. Vsega skupaj je nastopilo 10 ekip.

Posamezno je tretje mesto do 50 let dosegel naš strelec Janez Pintar, prvo mesto pri veteranih nad 60 let pa Jože Jeram, naša nova pridobitev. Z izkupičkom smo zelo zadovoljni. Z našo organizacijo in postrežbo so bili zadovoljni tudi gostje, popoldne smo se razšli z obljubo, da drugo leto ponovimo druženje in seveda memorial.

 

Posebej se zahvaljujemo Občini Vojnik, županu in predsednici KS, pa tudi predsednici ZBVNOB, ki se je kot predstavnica zveze prvič udeležila spomina na brate Dobrotinšek.

Hvala pa vsem našim članom, ki so se tega dogodka udeležili s poudarkom na prošnji, da se drugo leto vidimo v večjem številu, kajti to je dogodek društva in bi bilo lepo, če bi bili ta dan vsi na strelišču.

 

Franc Lebič,

predsednik SD bratov Dobrotinškov Vojnik

Foto: Dušan Ravnikar, Franc Lebič

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!